China intenţionează să modifice legea securităţii cibernetice şi să majoreze amenzile acordate pentru unele abateri

Posted by
Share Button

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a propus, miercuri, o serie de modificări la legea securităţii cibernetice a ţării, inclusiv majorarea amenzilor acordate pentru unele abateri, cu menţiunea că doreşte să procedeze astfel pentru a îmbunătăţi coordonarea cu alte legi noi, relatează Reuters.

Administraţia Cyberspace din China (CAC) a menţionat că doreşte să introducă o sancţiune care să determine operatorii de infrastructură informaţională critică care utilizează produse sau servicii care nu au fost supuse unor evaluări de securitate să fie amendaţi cu până la 5% din valoarea venitului din anul precedent sau de 10 ori suma plătită pentru produs.

De asemenea, CAC a mai precizat că doreşte să majoreze amenzile pentru unele încălcări, de la la 100.000 de yuani (14.371 dolari americani), la un milion de yuani. Amendamentele propuse sunt deschise feedback-ului publicului până pe 29 septembrie.

Legea Chinei din 2017 privind securitatea cibernetică a reprezentat primul set important de reglementări care guvernează stocarea şi transferul de date de origine chineză. În ultimul an, ţara a adăugat legi privind securitatea datelor şi protecţia informaţiilor personale.

Schimbările au avut un impact asupra modului în care operează companiile din China şi, în special, a modului în care gestionează datele, cum ar fi informaţiile despre referitoare la utilizatori. În iulie, CAC a anunţat că gigantul chinez de transport auto, Didi Global, a încălcat trei legi fundamentale şi a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari.

284
Share Button

Leave a Reply