Twitter va avea un consiliu de moderare a conţinutului

Posted by
Share Button

Prima decizie a lui Elon Musk în calitate de nou proprietare al Twitter este înfiinţarea unui consiliu special pentru moderarea conţinutului.

Elon Musk a anunţat înfiinţarea unui aşa-numit consiliu de moderare, compus din persoane cu puncte de vedere foarte diverse, care va fi consultat cu privire la deciziile majore, precum blocarea şi deblocarea conturilor care au încălcat regulile de până acum ale platformei.

Noul proprietar al Twitter nu a numit încă membrii viitorului consiliu şi nici nu a oferit o estimare pentru înfiinţarea şi începerea funcţionării acestuia.

Încă înainte de preluarea Twitter, Musk spunea că vrea să relaxeze politicile de moderare a conţinutului, ceea ce a stârnit îngrijorare, existând temeri că platforma socială va găzdui puncte de vedere extremiste şi nu va mai penaliza discursurile care incită la ură.

Deja General Motors şi-a suspendat reclamele plătite de pe Twitter. În acest caz, producătorul auto american este, probabil, îngrijorat că Elon Musk va putea folosi Twitter pentru a favoriza Tesla.

Musk a declarat vineri că, deşi vrea să ofere mai multă libertate de exprimare, Twitter nu va deveni un rai extremiştilor şi xenofobilor, iar reclamele nu vor rula alături de postări groaznice.

Elon Musk a devenit vineri proprietarul Twitter, după finalizarea tranzacţiei în valoare de 44 de miliarde de dolari, şi vrea să retragă compania de bursă pentru a o readuce în privat.

254
Share Button

Leave a Reply