Porsche Digital înființează o nouă divizie: Cybersecurity

Posted by
Share Button

Porsche Digital GmbH își intensifică prezența la Tel Aviv în cooperare cu Porsche Ventures. Accentul este pus pe tema securității cibernetice: în primul rând, compania își extinde activitățile de investiții pentru a include securitatea cibernetică; și în al doilea rând, intenționează să-și extindă în continuare echipa în orașul israelian cu mai mulți experți înalt calificați.

Porsche Digital este divizia digitală a producătorului de mașini sport din Stuttgart și este implicată în Israel din 2018 într-un efort de a identifica noi modele de afaceri digitale și de a investi în startup-uri tehnologice. În acest fel, tehnologiile inovatoare sunt transpuse în cercetare și dezvoltare, precum și în alte domenii de activitate ale Porsche AG.

Tel Aviv este unul dintre cele mai interesante centre tehnologice din lume – în special în ceea ce priveşte mobilitatea inteligentă, inteligența artificială, big data și securitatea cibernetică. Porsche Digital Tel Aviv este o parte importantă a scenei tehnologice locale prin investiții și inovații. "Credem în Tel Aviv ca centru de inovare. Aici apar idei și tehnologii disruptive exact în domeniile în care dorim să ne dezvoltăm", spune Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv și membru al Comitetului executiv Porsche pentru finanțe şi IT. „De aceea, Porsche Digital din Tel Aviv investește în tehnologii digitale pe care le putem integra în peisajul IT Porsche pe termen lung și le putem transfera în modele de afaceri digitale.

Acest lucru este demonstrat și de investiția noastră recentă în compania de securitate cibernetică Valence Security".

Porsche Ventures: Investiții în startup-uri israeliene
Valence Security este al șaselea startup israelian în care Porsche Ventures a investit direct. Compania dezvoltă și comercializează soluții de securitate a datelor implicate de utilizarea de software. Porsche Ventures este unitatea de capital de risc a Porsche AG și are locații în Stuttgart, Berlin, Palo Alto și Shanghai, pe lângă Tel Aviv. Compania investește în tehnologii și modele de afaceri inovatoare în întreaga lume. De asemenea, Porsche a achiziționat un pachet minoritar în compania israeliană TriEye în 2019, o companie care se concentrează pe tehnologiile de senzori pentru semnale infraroșii pe unde scurte. Această tehnologie este semnificativă pentru funcționarea a numeroase sisteme de asistență, precum și a funcțiilor de conducere autonomă și poate crește eficiența sistemului. "Obiectivul nostru este de a aduce rapid produse digitale pe piață și de a dezvolta inovații tehnice cu valoare adăugată pentru clienții noștri. În acest scop, investim în parteneri specializați din întreaga lume care aduc abilitățile adecvate", spune șeful de dezvoltare Porsche, Michael Steiner.

Porsche Digital este un partener puternic pentru startup-uri și specialiști IT
Aproximativ 350 de experți lucrează pentru Porsche Digital în întreaga lume. Ei dezvoltă noi modele de afaceri digitale pentru Porsche și nu numai. Investițiile strategice ale Porsche Ventures contribuie nu numai la scurtarea timpului de lansare pe piață pentru noi produse și servicii, ci și la îmbogățirea ecosistemului digital al Porsche AG cu tehnologii disruptive și perspective externe. În acest fel, ei susțin transformarea digitală la Porsche.

"Porsche Digital este un partener puternic pentru startup-urile din întreaga lume. În Tel Aviv, lucrăm cu succes cu diverși jucători de câțiva ani și vom continua să ne extindem portofoliul în viitor", spune Mattias Ulbrich, CEO al Porsche Digital GmbH. „Vrem să atragem cei mai buni specialiști IT din întreaga lume și, din acest motiv, facem investiții țintite în locația noastră din Tel Aviv."

186
Share Button

Leave a Reply