Meta ar fi sancţionat sau concediat zeci de angajaţi pentru că au intrat în conturile unor utilizatori

Posted by
Share Button

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a concediat sau a sancţionat zeci de angajaţi în cursul anului trecut pentru compromiterea conturilor unor utilizatori, relatează CNBC, care citează un articol apărut în „The Wall Street Journal”. În unele cazuri, potrivit WSJ, persoane care lucrau pentru Allied Universal, o companie de securitate cu care colaborează Meta, au acceptat mită de la hackeri pentru a prelua controlul asupra conturilor unor utilizatori.

peraţiunea ar fi fost posibilă prin intermediul unui instrument intern cunoscut sub numele de Oops, o prescurtare pentru Online Operations, destinat utilizării în cazuri speciale, potrivit WSJ. 

Unii dintre cei concediaţi erau subcontractori de la Allied Universal, o firmă care asigură securitatea pentru instalaţiile Meta, care primiseră acces la instrumentele interne ale angajaţilor companiei.

De multe ori, utilizatorii care s-au trezit că au conturile de Facebook blocate nu au reuşit să-şi recupereze accesul prin mijloacele consacrate, cum ar fi contactarea directă a Facebook. Unii au recurs la căutarea unor surse externe care au contacte în cadrul Meta şi care au fost dispuse să deblocheze conturile pentru ei.

Chiar sistemul Oops a permis restabilirea accesului individual la contul de drept al titularilor. Mecanismul există încă din primii ani de funcţiomnare a Facebook, fiind un mijloc prin care angajaţii pot ajuta utilizatorii pe care îi cunosc şi care şi-au uitat parolele sau e-mailurile sau ale căror conturi au fost preluate de hackeri.

Concedierile sau măsurile disciplinare de la Meta au survenit ca urmare a unei anchete interne.

Meta şi Allied Universal nu au răspuns deocamdată la solicitările de a face comentarii în legătură cu aceste dezvăluiri, precizează CNBC.

211
Share Button

Leave a Reply