Doar modelele Pro ale seriei iPhone 15 ar urma să beneficieze de un spor de viteză prin trecerea la USB-C

Posted by
Share Button

Apple urmează să implementeze conexiunea USB-C pe iPhone-urile de anul viitor, însă, vitezele de transfer nu vor fi aceleași pe toate modelele seriei, crede unul dintre cei mai reputați analiști.

Cele două modele Pro ale viitoarei serii iPhone 15 vor avea conexiuni USB-C cu viteze de USB 3.2, adică de până la 40 Gbps, susține analistul Ming-Chi Kuo de la TF International Securities. Responsabil de multe predicții adeverite legate de smartphone-urile Apple, Kuo crede că iPhone 15 și iPhone 15 Plus, deși vor folosi și ele mufă USB-C, vor avea viteze de USB 2.0, adică spre 480 Mbps.

Asta ar însemna că că cele două modele mai ieftine nu vor beneficia de un spor de viteză pentru transferurile cu cablu, deoarece și conexiunea actuală Lighting merge la aceleași viteze. Această strategie nu ar trebui să reprezinte o surpriză. Apple a început să facă diferențe din ce în ce mai mari între modelele aceleiași serii de iPhone, încercând să motiveze achiziționarea versiunilor mai scumpe. În cazul seriei iPhone 14, de exemplu, pentru prima oară nu se mai folosește același chipset pe toate modelele, după ce Apple a decis să facă upgrade-ul doar pe versiunile Pro. Apple este nevoită să adopte standardul USB-C, după ce Uniunea Europeană a decis impunerea acestuia pentru toate telefoanele noi începând cu toamna lui 2024.

225
Share Button

Leave a Reply