Apple vrea să mute o parte din producţia de iPad în India

Posted by
Share Button

După iPhone-uri, Apple discută mutarea în India şi a unei părţi din producţia de tablete, pentru a-şi reduce dependenţa de China, care îi creează probleme în prezent.

India ar putea fi marele beneficiar al problemelor din China urmând să devină ţara unde se va muta o mare parte din producţia dispozitivelor Apple, în frunte cu iPhone şi iPad.

Din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, precum şi, mai nou, a evenimentelor care afectează cea mai mare fabrică Foxconn, Apple vrea să-şi diversifice producţia, mutând o parte din producţie în India şi Vietnam.

Dincolo de iPhone-uri, a căror producţie va avea de suferit în ultimul trimestru al anului din cauza situaţiei din Zhengzhou, Apple vrea acum să mute în India şi parte a producţiei de iPad.

Anterior, se vorbea despre mutarea în Vietnam a unei părţi a producţiei de tablete, pentru ca acum, la fel ca în cazul iPhone-urilor, să intre şi India în discuţie.

În cazul Indiei, procesul de mutare a producţiei va fi complicat şi de lipsa de experienţă a personalului local în asamblarea unor dispozitive complexe, precum cele două tipuri de produse Apple.

Oricum, diversificarea producţiei va fi un proces de durată. Analiştii se aşteaptă că abia peste cinci ani în jur de 35% din dispozitivele Apple să ajungă să fie produse în India.

193
Share Button

Leave a Reply