Apple Books oferă cărţi audio citite de AI

Posted by
Share Button

Apple a lansat o categorie de cărţi audio unde naraţiunea este realizată de o inteligenţă artificială, care foloseşte vocea unui om.

Fără să anunţe printr-o comunicare de presă, Apple a lansat în mod silenţios o nouă categorie de cărţi audio, disponibile în aplicaţia Apple Books, care sunt citite de un AI.

Discreţia companiei americane este determinată de faptul că mutarea ar putea deveni una controversată, criticată probabil pe viitor de unii scriitori şi diverşi alţi jucători din industrie.

Pentru realizarea noilor cărţi audio, Apple a contactat o serie de publisheri cărora le-a propus să le vândă cărţile narate cu ajutorul AI şi să suporte în întregime costurile acestui proces.

Nu toţi publisherii au fost de acord cu propunerea Apple, însă, cărţile celor care au acceptat pot fi găsite acum în Apple Books căutând după „AI narration”.

Naraţiunea cu ajutorul AI-ul poate fi realizată mai rapid şi mai ieftin decât cea unde citirea se face de un om. Cu acceptul părţilor implicate, AI-ul poate genera diverse voci umane şi se poate ajunge la vânzarea unor cărţi citite de AI cu vocile unor celebrităţi.

Piaţa cărţilor audio se află plină ascensiune. Aceasta agenerat 1,5 miliarde de dolari anul trecut, după ce a crescut cu 25%, experţii estimând că până în 2030 aceasta va genera peste 35 de miliarde de dolari.

255
Share Button

Leave a Reply