Apple lansează „cel mai puternic şi mai eficient chipset”

Posted by
Share Button

Apple a prezentat noile chipset-uri M2 Pro şi M2 Pro Max, care vor fi disponibile în curând pe două laptopuri MacBook Pro şi şi pe un sistem desktop Mac mini.

Primul dintre cele două noi chipset-uri, M2 Pro, va avea versiuni cu 10 şi 12 nuclee - 8 nuclee de performanţă şi până la 4 nuclee pentru eficienţă - promiţând un spor de performanţă de până la 20% faţă de M1 Pro.

Placa video integrată dispune de 19 nuclee şi se laudă cu o performanţă îmbunătăţită pentru aplicaţii de creaţie, precum Photoshop.

Despre M2 Pro Max Apple spune că este „cel mai puternic şi mai eficient chipset de laptop” creat vreodată şi înşiră o serie întreagă de specificaţii pentru a-şi sprijini afirmaţia - 67 de miliarde de tranzistori, 12 nuclee pentru CPU, 38 de nuclee pentru GPU şi, mai ales, o memorie unificată de 96GB.

Toate acestea ar trebui să contribuie la un spor de performanţă de până la 30% comparativ cu M1 Max.

Cele două chipset-uri vor fi disponibile pentru două noi laptopuri MacBook Pro de 14 şi 16 inch, despre care Apple spune că vor oferi o autonomie de până la 22 de ore.

Cele două două laptopuri vor folosi acelaşi design ca versiunile anterioare şi vor avea acelaşi ecran Liquid Retina XDR. Vor veni, însă, în plus cu suportul WiFi 6E, un port HDMI care suportă video 8K la 60Hz şi 4K la 240Hz, u slot SDXC şi MagSafe pentru alimentare.

Versiunile cu chipset M2 Pro vor costa de la 1.200 de dolari, în vreme ce laptopurile cu M2 Pro Max vor începe de la 2.500 de dolari.

Acelaşi chipset-uri noi vor fi disponibile şi pe un nou Mac mini, care va fi disponibil de la 600 de dolari, respectiv 1.300 de dolari.

Toate cele trei produse vor fi livrate din 24 ianuarie.

246
Share Button

Leave a Reply