Peste 2 miliarde de dispozitive Apple sunt folosite în întreaga lume

Posted by
Share Button

Apple anunţă depăşirea unui important prag simbolic pentru companie, care a ajuns să aibă peste 2 miliarde de dispozitive active la finele anului trecut.

Până la sfârşitul ultimul trimestru al anului trecut, în întreaga lume au ajuns să fie active peste 2 miliarde de dispozitive vândute de Apple, incluzând aici iPhone-uri, iPad-uri, Mac-uri şi toate celelalte produse ale companiei.

Anunţul a fost făcut de Tim Cook în cadrul conferinţei ţinute cu investitorii pentru anunţarea rezultatelor financiare pe ultimul trimestru al anului trecut.

2 miliarde de dispozitive active reprezintă un nou record pentru compania care a performat cel mai bine dintre toţi producătorii de smartphone-uri şi laptopuri în ultimele trimestre afectate de dificile condiţii economice.

Numărul dispozitivelor Apple active a crescut cu 200.000 în ultimul an. La finele lui 2021, erau active 1,8 milioane de device-uri ale companiei.

Veniturile Apple în ultimul trimestru au fost de 117,2 miliarde de dolari, în scădere cu 5% de la an la an şi reprezentând prima scădere anuală la nivel de trimestru din 2016.

Au scăzut veniturile generate de iPhone cu 8% la 65,8 miliarde de dolari şi cele generate de Mac cu 29% la 7,7 miliarde de dolari, dar au crescut cu 30% la 9,4 miliarde de dolari cele generate de iPad.

76
Share Button

Leave a Reply