Castrol lucrează cu RISE pentru crearea următoarei generații de fluide de răcire prin imersie pentru centrele de date

Posted by
Share Button

Castrol anunță într-un comunicat că s-a alăturat programului Institutelor de Cercetare din Suedia (RISE) pentru a ajuta la accelerarea cercetării și dezvoltării fluidelor de răcire prin imersie de ultimă generație pentru utilizare în centrele de date.

Castrol va căuta, de asemenea, să dezvolte soluții pe termen mediu și lung, cu sprijinul RISE, pentru a aborda provocările asociate cu dezvoltarea de calculatoare și materiale de generație următoare.

RISE este un institut de cercetare independent, deținut de statul suedez, axat pe tehnologii, produse și servicii viitoare și unul dintre liderii mondiali în cercetarea holistică a centrelor de date. Prin alăturarea programului RISE, Castrol își propune să combine experiența sa în domeniul fluidelor, științei materialelor și managementului termic cu testarea de ultimă oră și resursele de cercetare ale RISE, pentru a ajuta la facilitarea dezvoltării ulterioare a gamei Castrol ON de fluide de răcire prin imersie monofazate, accelerând în același timp adoptarea răcirii prin imersie cu ceilalți parteneri de proiect.

Răcirea prin imersie implică scufundarea serverului și a echipamentelor IT într-un fluid dielectric neconductor. În comparație cu metodele convenționale de răcire, răcirea prin imersie poate ajuta la reducerea consumului de energie și apă necesare pentru răcirea serverelor și permite reutilizarea unei anumite cantități de căldură reziduale.

Produsele Castrol oferă deja performanțe avansate de management termic, vâscozitate foarte scăzută, stabilitate ridicată a fluidului pentru o siguranță sporită și compatibilitate puternică cu componentele electrice. Fluidele Castrol ON sunt folosite pentru răcirea componentelor IT, echipamentelor electronicelor de putere și bateriilor de înaltă performanță.

Rebecca Yates, Vicepreședintele bp Tehnologie avansată pentru lubrifianți, a declarat: „Răcirea prin imersie este o sferă de inovație cu dezvoltare rapidă, stimulată de nevoia globală de a optimiza eficiența și utilizarea energiei celor mai puternice centre de date din lume. Prin această colaborare, Castrol și RISE vor accelera dezvoltarea fluidelor de răcire prin imersie și vor dezvolta știința de bază care abordează provocările asociate cu dezvoltarea calculatoarelor de următoarea generație”.

Tor Björn Minde, Director ICE Centru de date RISE, a declarat: „Vrem să excelăm în tehnologiile centrelor de date lucrând cu industria. Un program de parteneriat ajută la dialog și permite colaborarea bilaterală directă. În acest fel, putem continua să ne dezvoltăm gândirea inovatoare împreună cu partenerii noștri.”

Extinderea utilizării fluidelor de răcire prin imersie Castrol ON pentru răcirea centrelor de date se potrivește cu Principiul 4 al cadrului Castrol PATH360, care își propune să ajute clienții să reducă consumul de energie și apă.

223
Share Button

Leave a Reply