Apple a amânat actualizarea unei aplicaţii de email cu AI, de teamă că ar putea genera conţinut inadecvat

Posted by
Share Button

Apple a amânat aprobarea unei actualizări a unei aplicaţii de email cu instrumente bazate pe inteligenţă artificială, din cauza temerilor că ar putea genera conţinut inadecvat pentru copii, a scris joi Wall Street Journal, citând comunicările dintre producătorul de iPhone şi dezvoltatorul de aplicaţii, transmite Reuters.

O actualizare a aplicaţiei de email, BlueMail, care foloseşte o versiune personalizată a modelului de limbaj GPT-3 al OpenAI, a fost blocată săptămâna trecută, a declarat Ben Volach, cofondatorul dezvoltatorului BlueMail Blix, pentru WSJ.

Volach a spus într-o postare pe Twitter că Apple vizează în mod nedrept BlueMail şi că aplicaţia are filtrare de conţinut.

Plasarea unei restricţii de vârstă mai mare în aplicaţie ar putea limita distribuţia către potenţialii utilizatori noi.

”Vrem corectitudine. Dacă ni se cere să avem peste 17 ani, atunci ar trebui şi alţii să o facă”, a scris el pe Twitter, adăugând că multe alte aplicaţii care promovează funcţii asemănătoare ChatGPT listate în magazinul de aplicaţii Apple nu au restricţii de vârstă.

Apple, care a spus că analizează plângerea, a spus că dezvoltatorii au opţiunea de a contesta o respingere prin procesul App Review Board.

Blix şi Volach nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

ChatGPT a OpenAI, care poate genera conţinut ca răspuns la solicitările utilizatorilor, a captivat industria tehnologiei.

Microsoft şi Google, parte a grupului Alphabet, şi-au anunţat ambele propriile chatbot AI la începutul lunii februarie.

În timp ce chatbot-urile bazate pe inteligenţă artificială sunt un domeniu în curs de dezvoltare, rezultatele şi conversaţiile timpurii ale căutării au făcut titluri din cauza imprevizibilităţii lor.

120
Share Button

Leave a Reply