Veniturile Foxconn au scăzut cu 11,65% în februarie, din cauză slăbiciunii pieţei electronicelor de larg consum

Posted by
Share Button

Foxconn, cel mai mare producător de electronice contractuale din lume şi principala companie de asamblare de iPhone-uri pentru Apple, a declarat duminică că veniturile din februarie au scăzut cu 11,65% faţă de anul trecut, din cauza slăbiciunii pieţei electronicelor smart de larg consum, dar şi-a menţinut previziunile pentru primul trimestru, transmite Reuters.

Veniturile de luna trecută au reuşit însă să atingă a doua cea mai mare valoare înregistrată pentru o lună februarie, fiind de 402,0 miliarde dolari taiwanezi (13,18 miliarde USD), operaţiunile revenind la normal în campusul Zhengzhou din China, un centru important de producţie a telefoanelor iPhone, care fuseseră perturbate de Covid, a spus compania într-un comunicat.

Producţia de iPhone-uri s-a confruntat cu o întrerupere înaintea sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou Lunar din ianuarie, după ce restricţiile pentru controlul Covid-19 au determinat mii de lucrători să părăsească liniile fabricii Foxconn din Zhengzhou.

Comparativ cu luna precedentă, veniturile au scăzut cu 39,12%, deşi vânzările cumulate din primele două luni ale anului au crescut cu 17,94% faţă de anul precedent, datorită performanţei deosebit de puternice din ianuarie, când operaţiunile din Zhengzhou au început să revină pe drumul cel bun.

Pentru produsele electronice de larg consum smart care includ smartphone-urile, veniturile în februarie au scăzut de la an la an ”din cauza atitudinii conservatoare a clienţilor”, se spune în comunicat, fără a oferi detalii.

Analiştii spun că Foxconn asamblează aproximativ 70% dintre iPhone-uri.

Fabrica din Zhengzhou produce majoritatea modelelor premium ale Apple, inclusiv iPhone 14 Pro.

”Pe baza performanţei veniturilor din primele două luni, perspectivele pentru primul trimestru din 2023 sunt aproximativ în conformitate cu aşteptările pieţei”, a spus Foxconn fără a detalia.

Analiştii se aşteaptă ca veniturile din primul trimestru să crească cu aproximativ 4% de la an la an, potrivit Refinitiv.

Primul trimestru este în mod tradiţional o perioadă mai liniştită pentru producătorii de tehnologie din Taiwan.

Apple a estimat luna trecută că veniturile sale vor scădea pentru al doilea trimestru consecutiv, dar că vânzările de iPhone ar putea să se îmbunătăţească, deoarece producţia a revenit la normal în China după opririle cauzate de Covid.

Acţiunile Foxconn au crescut cu 2,6% în acest an, sub performanţele bursei din Taiwan, care a crescut cu 10,4%.

220
Share Button

Leave a Reply