Germania vrea să interzică folosirea unor componente Huawei şi ZTE în reţelele 5G

Posted by
Share Button

Guvernul Germaniei intenţionează să interzică operatorilor de telecomunicaţii să folosească anumite componente de la companiile chineze Huawei şi ZTE în reţelele lor 5G, a scris luni ziarul german Zeit Online, citat de Reuters.

Interdicţia ar putea include componente deja încorporate în reţele, solicitând operatorilor să le elimine şi să le înlocuiască, a scris Zeit Online.

Guvernul, care se află în prezent în mijlocul unei reevaluări mai ample a relaţiei sale cu principalul partener comercial China, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Criticii Huawei şi ZTE spun că legăturile lor strânse cu serviciile de securitate ale Chinei înseamnă că încorporarea componentelor acestestora în reţelele mobile omniprezente ale viitorului ar putea oferi spionilor şi chiar sabotorilor chinezi acces la infrastructuri esenţiale.

Huawei, ZTE şi guvernul chinez resping aceste afirmaţii, spunând că sunt motivate de o dorinţă protecţionistă de a sprijini rivalii non-chinezi.

Germania a adoptat o lege privind securitatea IT în 2021, care stabileşte restricţii mari pentru producătorii de echipamente de telecomunicaţii pentru reţelele de generaţie următoare, dar nu a interzis Huawei şi ZTE, aşa cum au făcut şi alte ţări.

Un nou raport arată că Germania a devenit de fapt şi mai dependentă de Huawei pentru echipamentele sale de reţea de acces radio (RAN) 5G decât în reţeaua sa 4G, chiar dacă operatorii au evitat să folosească tehnologia companiei pentru reţelele de bază.

231
Share Button

Leave a Reply