Orange concediază 551 angajați de la fostul Romtelecom

Posted by
Share Button

Orange Communications România, fostul Telekom Communications România (fostul Romtelecom), urmează să disponibilizeze în perioada următoare 551 de angajați, pe fondul diminuării veniturilor a numărului de clienți, se arată într-un mesaj al unui sindicat către membrii acestuia, care a ajuns și în presă.

"Astăzi, la sediul Europe House, a avut loc o întâlnire între Sindicate și Administrație (...). Subiectul întâlnirii a fost acela de prezentare a unui Proiect de reorganizare care se va solda cu plecarea unui număr de 551 de angajați astfel: 345 tehnicieni Rețea acces și Agenți întreținere și reparații, 192 persoane din B2B (CT, vânzări, suport general, servicii clienți, supervizori, manageri), 4 persoane Brand Marketing și 10 persoane B2C din Vânzări și Distribuție. Vor fi înființate 25 de poziții pe partea de operațiuni și 100 la B2B. Pe aceste poziții pot opta oricare dintre cei 551 de colegi propuși pentru disponibiliare.

Motivația Administrației pentru această reorganizare care afectează circa 20% din angajații Orange Communications Romania este că baza de clienți și veniturile au scăzut foarte mult", se arată în mesaj. Orange Communications România are 2.834 de salariati. În 2021, compania a raportat afaceri de 2,6 miliarde de lei, în scădere cu 10%, și o pierdere netă de 361 milioane de lei.

Cifrele pe anul 2022 nu sunt disponibile pe pagina web a Ministerului Finanțelor Publice. Orange Romania, liderul local al pieței de telecomunicații, a devenit recent acționar direct la fostul Telekom Romania Communications, în prezent Orange Romania Communications, în urma finalizării fuziunii companiei cu Orange Oro Holding, societate înregistrată în Cipru. Orange Oro Holding a fost un vehicul creat de către grupul francez Orange pentru preluarea acțiunilor deținute de grupul elen OTE la fostul Telekom Romania Communications, respectiv 54,01% din capitalul social al operatorului de telecomunicații fixe.

În noiembrie 2021, Telekom Romania Communications și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez, fiind astfel confirmate informațiile anunțate de Profit.ro. Prețul de achiziție, de 295,6 milioane euro - sau 268 milioane euro fără datorii – a oferit companiei preluate o valoare implicită de 497 milioane de euro. Ulterior, grupul francez Orange a cerut o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale grupului Telekom România, de anul trecut, urmărind o reducere de 24 de milioane de euro.

În urma fuziunii, Orange Romania Communications este controlată acum de Orange Romania - 54,01% și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) - 45,99%.

246
Share Button

Leave a Reply