Mai bine mai târziu decât niciodată: Telekom Romania Mobile anunță că oferă clienților acces la tehnologia 5G

Posted by
Share Button

Telekom Mobile anunță că oferă acces la tehnologia 5G în București (inclusiv Otopeni) și în alte zece orașe, atât clienților pre-pay, cât și celor care dețin un abonament. Operatorul a lipsit de la licitația națională din 2022.

Cele zece orașe sunt: Brașov, inclusiv Poiana Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, inclusiv Mamaia, Ploiești, Craiova, Pitești și Oradea.

„La Telekom Mobile, investim constant în dezvoltarea rețelei pentru a oferi clienților cele mai bune servicii mobile. Împreună cu echipa de specialiști, am reușit să implementăm rețeaua 5G în doar câteva luni, în mai multe regiuni din țară, folosind echipamente de ultimă generație. Astfel, rețeaua noastră respectă cele mai înalte standarde tehnologice specifice unei rețele a viitorului, având inclusiv surse de alimentare cu energie prietenoase cu mediul”, a declarat Florin Petolea, Chief Technology&Information Officer, Telekom Romania Mobile Communications S.A. 

În noiembrie 2022, după trei ani de amânări, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunțat rezultatele licitației pentru acordarea spectrului 5G. Telekom Romania Mobile a fost singurul operator de la noi din țară care nu a depus ofertă. De asemenea, niciun operator străin nu a fost interesat de licitația 5G din România.

278
Share Button

Leave a Reply