Apple vrea să intre în cursa AI. Compania pregăteşte o soluţie de inteligenţă artificială proprie

Posted by
Share Button

Apple vrea să intre în cursa AI. Compania pregăteşte o soluţie de inteligenţă artificială proprie ce ar rivaliza cu ChatGPT. CEO-ul Tim Cook s-a arătat sceptic în trecut cu privire la produsele existente în piaţă.

Apple lucrează pentru dezvoltarea unei soluţii de inteligenţă artificială proprie ce ar putea intra în concurenţă OpenAI şi Google, compania neavând totuşi o strategie clară în privinţa lansării acesteia, scrie Bloomberg.

În ultimele luni dezvoltarea inteligenţei artificiale a devenit un efort major al Apple, mai multe echipe lucrând simultan la proiect. Inginerii se concentrează şi pe asigurarea confidenţialităţii viitorilor utilizatori.

Compania a fost surprinsă anul trecut de lansarea ChatGPT, Google Bard şi Bing AI. Cu toate că Apple foloseşte inteligenţa artificială de ani de zile în produsele sale, acum încearcă să recupereze pe segmentul AI generativ, care poate creea texte, imagini şi chiar videoclipuri.

Principalul său produs de inteligenţă artificială al Apple, asistentul vocal Siri, a stagnat în ultimii ani, compania făcând progrese în fotografie, corectare automată de text şi motoare de căutare pentru Iphone.

CEO-ul Apple, Tim Cook, se arată circumspect cu privire la noile servicii AI din piaţă. Acesta consideră că deşi tehnologia are potenţial, există încă „numeroase probleme care trebuie rezolvate”, a explicat acesta în timpul unei conferinţe din luna mai.

166
Share Button

Leave a Reply