Subsidiara rusă a Google este în procedură de faliment

Posted by
Share Button

Subsidiara rusă a Google a fost recunoscută ca fiind în procedură de faliment de un Tribunal din Rusia, a anunţat miercuri agenţia rusă de presă RIA, la mai mult de un an de la începerea acţiunii, transmite Reuters.

Reprezentanţii Google nu au fost imediat disponibili pentru a răspunde solicitărilor de a comenta informaţia.

Proprietarul Google, grupul informatic american Alphabet Inc, a iniţiat procedura de faliment a subsidiarei ruse în vara lui 2022, după ce autorităţile au pus sechestru pe contul bancar, făcând imposibilă plata angajaţilor şi a furnizorilor. Serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, au continuat să opereze.

Moscova a avut diverse conflicte cu firmele străine din domeniul tehnologiei privind conţinutul, cenzura, datele şi reprezentarea locală, iar tensiunile s-au acutizat după ce Rusia a invadat Ucraina.

Subsidiara rusă a Google a fost sub presiune în Rusia pentru că nu ar fi şters conţinutul pe care Moscova l-a considerat ilegal şi pentru că a restricţionat accesul la unele platforme media ruseşti pe YouTube.

Totuşi, deşi Kremlinul a interzis unele platforme, inclusiv Twitter şi Facebook, până acum nu a blocat accesul la serviciile Google.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Meta a fost găsită vinovată de "activitate extremistă" în Rusia, compania dezminţind acuzaţiile, iar platformele sale Facebook şi Instagram au fost interzise. 

204
Share Button

Leave a Reply