Peste 1 miliard de smartphone-uri cu inteligenţă artificială generativă în trei ani

Posted by
Share Button

Sunt previziunile companiei de analiză Counterpoint Research, care estimează deja distribuirea a peste 100 de milioane de unităţi de dispozitive GenAI, aşa cum sunt denumite, în 2024, în timp ce în 2027 previziunile indică 522 de milioane, cu o rată de creştere anuală de 83%.

Analiştii definesc aceste smartphone-uri ca fiind un subset de dispozitive care utilizează inteligenţa artificială generativă pentru a crea conţinut original, mai degrabă decât pentru a oferi pur şi simplu răspunsuri preprogramate sau pentru a îndeplini sarcini predefinite. De exemplu, acestea vor putea crea conţinut personalizat, imagini, vor putea face traduceri în timp real şi vor avea „la bord” asistenţi digitali mai inteligenţi, cu recomandări şi stiluri de conversaţie nepredefinite.

Potrivit Counterpoint, Samsung şi Qualcomm vor fi iniţial cele două companii de top în domeniu.

„Inteligenţa artificială a fost o caracteristică a smartphone-urilor în ultimii ani. Acum ne aşteptăm la apariţia unor smartphone-uri optimizate pentru aceasta, precum modelele GenAI”, spune Peter Richardson, cercetător la Counterpoint: „Intrăm într-o eră în care utilizatorii de smartphone-uri nu vor mai trebui să se adapteze la dispozitivele lor, cu smartphone-urile GenAI va fi invers”.

151
Share Button

Leave a Reply