DNSC investighează incidentul de securitate cibernetică de la Camera Deputaţilor

Posted by
Share Button

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat despre breşa de securitate produsă de la Camera Deputaţilor, iar în acest moment experţii colaborează cu alte autorităţi în domeniul cyber la investigarea incidentului, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, Mihai Rotariu, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC.

"Directoratul a fost notificat în legătură cu breşa de securitate de la Camera Deputaţilor şi colaborează în acest moment cu alte autorităţi cu competenţe în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului. Pentru că vorbim despre o investigaţie care este în derulare, în acest moment nu putem oferi mai multe detalii care ar putea periclita investigaţia", a menţionat Rotariu.

Secretariatul General al Camerei Deputaţilor a confirmat, marţi, că o breşă de securitate cibernetică a avut loc la Cameră, iar în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestei situaţii, departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

"Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public", a precizat Secretariatul General al Camerei Deputaţilor. 

149
Share Button

Leave a Reply