Smartphone-urile 5G au o rată de adopție mai bună decât cele 4G sau 3G

Posted by
Share Button

Tehnologia 5G se bucură de o adopție mai rapidă în rândul utilizatorilor de smartphone-uri decât a fost cazul generațiilor anterioare.

Conform unei analize realizate de Counterpoint, la nivel global s-au vândut peste două miliarde de smartphone-uri cu 5G în mai puțin de cinci ani.

Rata de adopție este semnificativ mai rapidă decât în cazul generațiilor anterioare. Tehnologia 4G, de exemplu, a avut nevoie de șase ani pentru a atinge acest prag.

Deși Apple a lansat primul smartphone cu 5G mai târziu decât Samsung și alți producători, iPhone 12 a fost modelul care a adus, în fapt, accelerarea adopției.

Împreună, Samsung și Apple au livrat peste un miliard de smartphone-uri cu 5G, adică dețin mai bine de jumătate din această piață.

În mod firesc, aceste smartphone-uri sunt foarte răspândite în țările cu economii dezvoltate. Aici au fost vândute aproape 70% din toate smartphone-urile cu 5G.

Într-un clasament al țărilor care au contribuit cel mai mult la vânzările de smartphone-uri cu 5G, România se află în a treia categorie, cu un procent cuprins în 60% și 70%.

Ultimul trimestru al anului trecut, când au fost livrate peste 200 de milioane de smartphone-uri cu 5G, a fost și cel mai bun de până acum pentru această piață.

167
Share Button

Leave a Reply