Joe Biden: Microsoft va construi un centru de date de 3,3 miliarde de dolari în Wisconsin

Posted by
Share Button

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri planuri ale Microsoft pentru a construi un centru de date de 3,3 miliarde de dolari în sud-estul Wisconsinului, care va crea mii de locuri de muncă în statul care este un teren de luptă disputat în alegerile prezidenţiale, relatează Reuters.

Centrul va fi construit acolo unde predecesorul lui Biden şi actualul rival al său pentru preşedinţie, Donald Trump, a anunţat o investiţie de 10 miliarde de dolari a producătorului taiwanez de electronice Foxconn în 2017, pe care compania a redus-o drastic ulterior.

”Sunt aici pentru a vorbi despre o poveste grozavă de revenire în America”, le-a spus Biden celor aproximativ 200 de oameni de la campusul Sturtevant al Gateway Technical College, într-o regiune afectată de declinul producţiei şi de proiectul eşuat  al Foxconn.

Preşedintele a spus că investiţia Microsoft va fi ”transformatoare, nu numai aici, ci în întreaga lume”.

”Predecesorul meu a făcut promisiuni, pe care le-a încălcat”, a spus Biden. În mandatul meu, facem promisiuni şi ne respectăm promisiunile”.

În 2021, Foxconn a declarat că va investi 672 de milioane de dolari în fabrică, în loc de 10 miliarde de dolari planificaţi iniţial, şi a estimat crearea a 1.454 de noi locuri de muncă, în scădere de la 13.000.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat că plănuieşte să investească 3,3 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2026 şi să folosească inteligenţa artificială pentru a ajuta la consolidarea producătorilor şi a lucrătorilor.

Casa Albă a spus că investiţia va avea ca rezultat crearea a 2.300 de locuri de muncă în construcţii şi aproximativ 2.000 de locuri de muncă permanente, în timp.

Potrivit Casei Albe, aproape 4.000 de locuri de muncă au fost adăugate în Racine, în apropiere, de când Biden a preluat mandatul, în timp ce aproximativ 1.000 de locuri de muncă au fost pierdute în timpul administraţiei Trump.

”Vom pregăti peste 100.000 de oameni în Wisconsin până la sfârşitul deceniului, astfel încât aceştia să aibă abilităţile în inteligenţă artificială pentru a ocupa locurile de muncă de mâine”, a spus Smith.

El a apreciat legislaţia lui Biden privind infrastructura, cipurile şi schimbările climatice pentru a pune bazele investiţiei.

Microsoft va colabora cu Gateway Technical College pentru a instrui 1.000 de oameni pentru centre de date şi alte roluri până în 2030 şi va lucra pentru a instrui 1.000 de lideri de afaceri pentru a adopta AI în operaţiunile lor, a adăugat Casa Albă.

Biden, un democrat, va folosi cea de-a patra călătorie din acest an în Wisconsin - unul dintre cele şapte state swing critice pentru candidatura sa la realegere în 2024 - pentru a se întâlni cu voluntarii din comunitatea neagră din Racine, a spus campania sa într-o declaraţie separată.

Biden încearcă să obţină susţinerea alegătorilor de culoare înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, sondajele naţionale arătându-l în esenţă la egalitate într-o revanşă cu Trump, care a pierdut în faţa lui Biden în 2020.

140
Share Button

Leave a Reply