Piața smartphone-urilor își revine, după ce anul trecut a fost la cel mai slab nivel din ultimul deceniu

Posted by
Share Button

Anul acesta se vor vinde în lume cu 60 de milioane mai multe smartphone-uri decât anul trecut, arată datele IDC care indică o creștere de 6% pentru 2024. Prețul mediu al unui telefon Apple este de peste 1.000 de dolari, iar al unuia cu Android, 305 dolari.

Anul trecut s-au vândut în lume 1,17 miliarde de smartphone-uri, iar pentru anul în curs datele IDC indică 1,23 miliarde unități. În primul trimestru piața a crescut cu 12%, iar în cel de-al doilea, cu 9%.

Piața crește fiindcă sunt tot mai bune vânzările de telefoane cu Android, accesibile la preț, în China și în diverse piețe emergente.

O tendință importantă ține de avansul telefoanelor care au funcții de AI generativ, iar acestea vor avea vânzări de peste patru ori mai mari față de 2023, anul în care au debutat astfel de smartpone-uri. Pentru moment, în medie, aceste telefoane cu funcții GenAI costă dublu față de cele care nu funcțiile.

Rata de creștere a vânzărilor va fi de zece ori mai mare la telefoanele cu Android, față de cele cu iOS, dar este de așteptat ca telefoanele Apple să crească susținut în anii următori, după ce vor fi disponibile în toate piețele funcțiile de AI „Apple Intelligence”.

114
Share Button

Leave a Reply