Europenii, stresați de presiunea de a gestiona mai multe conturi online

Posted by
Share Button
Aproape trei sferturi dintre europeni (72%) sunt stresaţi de faptul că trebuie să gestioneze un număr mare de parole de acces la conturile online pe care le deţin, arată rezultatele unui studiu publicat de Kaspersky Lab.
În urma cercetării, realizată în Europa, s-a mai constatat că aproape două treimi (63%) dintre persoane recunosc faptul că sunt stresate de ştirile despre breşe de date. Un alt motiv de stres pentru 70% dintre europeni este legat de protejarea dispozitivelor, iar în cazul a 62% din totalul celor intervievaţi stresul este cauzat de cantitatea de informaţii sensibile pe care le deţin. În acelaşi timp, aproximativ trei sferturi (72%) dintre cei chestionaţi dezvăluie că numărul mare de parole pe care trebuie să le gestioneze le provoacă stres. Conform studiului, 59% dintre utilizatori se aşteaptă să se confrunte cu o problemă de securitate cibernetică în următoarele 12 luni, iar 54% recunosc că au fost victimele unui incident, în ultimii cinci ani.
Totodată, Kaspersky Lab a întrebat participanţii în ce aplicaţii au avut încredere cel mai puţin că le protejează datele împotriva breşelor sau a atacurilor, iar rezultatele au arătat că încrederea în reţelele de socializare şi aplicaţiile de mesagerie este cea mai scăzută (32%, respectiv 25%). Pe de altă parte, aplicaţiile pentru schimbul de fotografii, cele de ride sharing şi aplicaţiile muzicale au fost mai de încredere, sub 10% dintre persoane afirmând că nu s-ar baza pe aceste instrumente să le gestioneze datele. În plus, mai mult de jumătate (56%) dintre europeni ar avea încredere să dea partenerului datele de conectare pentru dispozitivele lor şi doar 11% dintre respondenţi ar opta pentru o soluţie de management de parole. Studiul Kaspersky Lab a fost efectuat de către compania de cercetare Opinion Matters în perioada 23 mai - 3 iulie 2018, în rândul a peste 5.000 de angajaţi care utilizează computere, din Franţa, Germania, Italia, Spania, Danemarca şi Olanda.   493
Share Button

Leave a Reply