Samsung ar putea renunţa la lansarea telefoanelor din seria Galaxy Note în 2021

Posted by
Share Button

Samsung Electronics a avertizat miercuri că ar putea renunţa la lansarea telefoanelor premium Galaxy Note în 2021 şi a admis că există probleme serioase cu furnizarea de cipuri, care afectează industria, de la producătorii de maşini la cei de smartphone-uri, transmit grupul nipon de media Nikkei şi Reuters.

Koh Dong-jin, unul din cei trei directori generali ai Samsung şi responsabilul pentru divizia de telefonie mobilă, a făcut declaraţiile la Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc în oraşul Suwon, la dus de Seul. Note este un produs cheie pentru grupul sud-coreean.

Galaxy Note, cunoscut pentru ecranul său mare şi stiloul S Pen-ul pentru luarea de notiţe, este una din cele două linii de smartphone-uri de vârf ale Samsung, cealaltă fiind Galaxy S.

"Am aplicat experienţa S Pen la modelul Galaxy S21 Ultra, lansat anul acesta. Ar putea fi dificilă lansarea a două modele S Pen într-un an", a declarat Koh, sugerând că ar putea "fi dificilă lansarea unui nou Galaxy Note în semestrul doi din 2021".

Totuşi, a explicat Koh, compania va oferi un nou Note anul viitor, dezminţind zvonurile că Samsung va retrage acest model.

De asemenea, a declarat Koh, Samsung se confruntă cu dificultăţi în menţinerea livrărilor de cipuri pentru dispozitivele sale iar directorii fac frecvente călătorii peste hotare pentru a se întâlni cu furnizorii. Samsung produce cipuri de memorie pentru smartphone-urile sale dar de asemenea cumpără diverse cipuri de la furnizori din China şi alte state.

"Toţi facem eforturi în fiecare zi pentru a rezolva această problemă. Trimestrul doi pare să fie problematic, dar ne vom asigura că nu vor fi probleme", a spus oficialul Samsung.

418
Share Button

Leave a Reply