Samsung mizează pe comenzile 5G din Europa pentru a-şi creşte afacerile cu echipamentele de reţea

Posted by
Share Button

Grupul Samsung Electronics mizează pe comenzile venite din Europa pentru a-şi creşte afacerile cu echipamentele de reţea, a declarat marţi un director din conducerea concernului sud-coreean, în condiţiile în care se înmulţesc reţelele 5G iar liderul global, grupul chinez Huawei Technologies, se concentrează pe piaţa sa internă, transmite Reuters.

Chiar dacă Samsung Electronics este cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie şi smartphone-uri, pe piaţa echipamentelor de reţea Samsung se situează abia pe locul cinci, după Huawei, Ericsson, Nokia şi ZTE, cu o cotă de piaţă de 10-15% în primul trimestru al acestui an, potrivit firmei de cercetare Dell'Oro Group.

Însă, după ce în luna septembrie a anului trecut, Samsung a obţinut un contract de 6,6 miliarde de dolari de la operatorul american Verizon, urmat în luna martie a acestui an de un contract cu operatorul japonez NTT Docomo,"impresiile au început să se schimbe", spune vicepreşedintele diviziei de reţele de la Samsung, Woojune Kim. Potrivit acestuia, în prezent Samsung efectuează teste cu echipamente 5G împreună cu o serie de operatori europeni de telecomunicaţii precum Deutsche Telekom în Cehia, cu Play Communications în Polonia precum şi cu o altă mare firmă europeană, căruia nu i-a dezvăluit numele. Pe lângă Europa, Samsung vrea să se extindă şi pe pieţe precum India, Australia şi Asia de Sud-Est, a adăugat Woojune Kim.

Afacerile cu echipamente de reţea reprezintă în prezent doar o mică parte din veniturile Samsung, gigant care în 2020 a raportat o cifră de afaceri globală de 212,50 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Samsung susţine că în ultimii doi ani numărul noilor săi clienţi pentru echipamente şi sisteme 5G a crescut, în medie, cu 35% pe an. Pe lângă extinderea listei ţărilor care au lansat sau vor să lanseze reţele 5G, Samsung este de părere că şi presiunile exercitate de SUA asupra aliaţilor, pentru a exclude echipamentele Huawei din reţelele lor 5G, creează oportunităţi pentru ceilalţi producători să îşi extindă cota de piaţă.

Obiectivul Samsung este să devină unul din primii trei producători mondiali de echipamentele de reţea, a dezvăluit Woojune Kim, care nu a oferit şi un interval de timp în care ar urma să fie atins acest obiectiv, citând perioada lungă de timp cu care se lucrează în industria telecomunicaţiilor. "Am avut nevoie de aproape un deceniu pentru a semna un acord cu Verizon, începând de la primele contacte. Este nevoie de răbdare", a spus Woojune Kim.

531
Share Button

Leave a Reply