Samsung anunță producția în masă a celui mai mic senzor de imagine mobil din industrie de 0,64 μm-pixel

Posted by
Share Button

Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial în tehnologia avansată de semiconductori, a introdus primul senzor de imagine de 0,64 micrometri (μm)-pixel – noul Samsung ISOCELL JN1 de 50 megapixeli (Mp). Echipat cu cele mai noi tehnologii, precum ISOCELL 2.0 îmbunătățit, Smart-ISO și Double Super PDAF, JN1 poate surprinde imagini mult mai vii cu cel mai mic senzor mobil de 50 Mp din industrie.

„Tehnologiile avansate ale pixelilor Samsung depășesc din nou limitele, dezvoltând un senzor de imagine cu cea mai mică dimensiune a pixelilor din industrie, dar cu performanțe puternice. Noul ISOCELL JN1 de 0,64 μm va putea echipa cele mai elegante smartphone-uri de mâine cu fotografii de înaltă rezoluție. Pe măsură ce ne îndreptăm angajamentul față de inovația în tehnologiile pixelilor, vom continua să aducem pe piață o gamă largă de oferte de senzori de imagine pentru telefoanele mobile”, a declarat Duckhyun Chang, Executive Vice President of the Sensor Business la Samsung Electronics.

Noua completare la gama de senzori de imagine de înaltă rezoluție Samsung, JN1, folosește tehnologia ISOCELL 2.0 cu adăugiri suplimentare care îmbunătățesc sensibilitatea la lumină cu aproximativ 16%. Pentru medii cu lumină scăzută, senzorul folosește tehnologia Samsung binning-pixel de patru la unu, Tetrapixel, care îmbină patru pixeli adiacenți de 0,64 μm într-un pixel mare de 1,28 μm pentru fotografii mai luminoase de 12,5 MP, sensibilitatea la lumină fiind de patru ori mai mare.

Cu astfel de tehnologii avansate, toate încorporate într-un format optic cu dimensiuni reduse semnificativ de 1/2,76 inci, ISOCELL JN1 este cel mai versatil senzor de imagine de la Samsung. Printr-o strânsă colaborare cu partenerii ecosistemici, JN1 este compatibil cu produsele existente de 1/2,8 inci, permițându-se utilizarea lui pentru camerele frontale, ultra-wide sau teleobiective, în plus față de opțiunile standard ale camerei wide. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot face selfie-uri foarte detaliate sau pot grupa fotografii la o rezoluție uimitoare de 50Mp, precum și videoclipuri de înaltă rezoluție la un raport de până la 4K și o capacitate de zoom mare. Acest senzor mai mic poate reduce, de asemenea, înălțimea modulului camerei cu aproximativ 10%, minimizând aspectul exterior al camerei pentru un design mai subțire și mai simplificat pe smartphone-urile de generație următoare.

Pentru o gamă dinamică îmbunătățită, ISOCELL JN1 vine cu Smart-ISO, o tehnologie care modifică reușita de conversie în funcție de nivelul de iluminare al mediului. Smart-ISO utilizează modul ISO Low în mediile luminoase pentru a scoate în evidență detaliile și ISO High în cele cu lumină slabă pentru a reduce bruiajul de citire și a genera performanțe excelente în lumină scăzută. Folosind Smart-ISO, JN1 oferă, de asemenea, HDR inter-scenă în setări de lumină mixtă pentru niveluri optime de expunere derivate din două moduri de citiri separate, din ISO Low și High, care sunt îmbinate pentru a crea o imagine finală perfectă.

Pentru o focalizare automată mai rapidă, ISOCELL JN1 integrează Double Super PD îmbunătățit. Tehnologia anterioară Super PD folosea micro-lentile în formă ovală special concepute, cu peste doi pixeli adiacenți dispuși unul lângă celălalt pentru a detecta scenele. Double Super PD are o densitate dublă a pixelilor (1/16) utilizată pentru detectarea cadrelor față de Super PD (1/32), permițând aceeași performanță de focalizare automată chiar și în medii cu niveluri de iluminare cu aproximativ 60% mai mici. Pentru videoclipuri la o claritate înaltă, senzorul de imagine acceptă înregistrări video cu rezoluție de până la 4K la 60 de cadre pe secundă (fps) sau full HD la 240 fps.

Samsung ISOCELL JN1 este în prezent în producție de masă.

1412
Share Button

Leave a Reply