Dell Technologies îi sprijină pe operatorii telecom să își modernizeze rețelele

Posted by
Share Button

Dell Technologies a anunțat că pune la dispoziția furnizorilor de servicii de telecomunicații un ecosistem telecom în cloud - cu infrastructură și soluții, parteneri și un nou laborator de inovare capabil să stimuleze inovația și creșterea veniturilor.


Întrucât organizațiile din toate industriile caută să obțină beneficii din introducerea noilor tehnologii, IDC prognozează că numărul de noi procese operaționale desfășurate pe infrastructura edge va crește de la mai puțin de 20% astăzi la peste 90% în 2024. Furnizorii de servicii de telecomunicații își propun să își transforme activitatea și rețele pentru a sprijini această creștere enormă și pentru a beneficia de oportunitățile viitoare.

Companiile de telecomunicații au nevoie de modalități de a atenua riscul și problemele asociate cu dezvoltarea infrastructurii de rețea", a declarat Dennis Hoffman, vicepreședinte senior și director general, Dell Technologies Telecom Systems Business. „O abordare deschisă, în cloud native, este soluția pentru a profita rapid de această oportunitate care apare o dată în viață și a trece, dincolo de hype-ul 5G, la realitatea unei rețele solide de generație următoare care creează mai multe oportunități pentru operatori, industrii de toate tipuri și comunități din întreaga lume."

Dell Technologies creează soluții software și servicii concepute pentru cerințele unice ale industriei de telecomunicații. Colaborând cu Dell, furnizorii de comunicații pot utiliza aceste noi soluții pentru a adopta standardele din industrie, pentru a simplifica integrarea și gestionarea datelor edge și pentru a exploata noi oportunități de creștere a veniturilor. Dell Technologies se află în poziția unică de a-i ajuta pe operatorii de telecomunicații să se transforme - susținuți de o infrastructură IT lider în industrie, de un lanț de aprovizionare sigur și global și de servicii IT cu peste 60.000 de profesioniști dedicați și parteneri în peste 170 de țări.

Operatorii de rețea fac investiții majore în actualizarea rețelelor lor pentru 5G și reevaluarea sistemelor lor vechi", a spus Daryl Schoolar, practice lead la Omdia. „Pe măsură ce rețelele de telecomunicații se dezagregă, se formează un ecosistem deschis de furnizori de hardware și software pentru a sprijini această transformare. Furnizorii de servicii de comunicații au nevoie de parteneri strategici pentru a ajuta la organizarea ecosistemului, pentru a oferi soluții validate și pentru a-și asuma responsabilitatea pentru implementarea și rezultatele operaționale. Cu experiența sa în transformarea digitală, infrastructura IT, serviciile și rețeaua globală de parteneri, vedem că Dell face investiții semnificative în a fi această verigă lipsă care susține furnizorii de comunicații care construiesc rețele moderne de comunicații mobile."

Modernizarea merge către rețele deschise, în cloud native

Pe măsură ce rețelele de telecomunicații se dezagregă și se îndreaptă către furnizarea de infrastructuri și aplicații edge, numărul de componente de implementat și gestionat în locații geografice crește exponențial. Dell Technologies lansează o infrastructură de rețea cloud native, cu o ofertă completă de soluții deschise, scalabile, pentru a simplifica și accelera această tranziție. Astăzi, operatorii de telecomunicații pot utiliza arhitecturi de referință validate de Dell Technologies pentru a implementa soluții de telecomunicații de la parteneri, inclusiv VMware și Red Hat, cu hardware, software și servicii Dell optimizate.

Project Metalweaver, promovat de Dell Technologies, este o soluție software flexibilă care permite operatorilor de telecomunicații să selecteze cu ușurință, să implementeze în mod autonom și să administreze mii de dispozitive de calcul, echipamente de rețea și stocare, situate în mai multe locații. Resursele deschise și la cerere pot fi scalate în mai multe locații, fiind susținute de asistența și serviciile globale Dell Technologies.

Dell Technologies propune, de asemenea, noi arhitecturi de referință pentru a acoperi telecomunicațiile edge. Arhitecturile de referință oferă îndrumare completă, opțiuni de implementare și recomandări operaționale pentru cazuri de utilizare specifice pentru a ajuta furnizorii de comunicații să implementeze rapid și eficient aplicațiile și serviciile cerute de organizații. Prin soluțiile de plată flexibile Dell Financial Services, furnizorii pot alege modalități de plată flexibile pentru p.rodusele și serviciile de care au nevoie pentru a-și transforma sau construi rețelele.

Noul laborator de telecomunicații va declanșa inovația 5G, stimulând oportunități de  creștere a veniturilor

Bazându-se pe soluțiile de infrastructurii Dell Technologies cu platforma VMware Telco Cloud și Red Hat OpenShift, furnizorii de comunicații vor putea să implementeze:

• Soluții software de bază de la Affirmed Networks.

• Soluții de rețea privată de la CommScope RUCKUS.

• Soluții multi-access edge computing (MEC) cu Intel Smart Edge.

• Dell Technologies colaborează cu Mavenir pentru a dezvolta software-ul 5G Open RAN cu serverele Dell EMC PowerEdge XR11.

• Soluții software de bază de la Nokia.

Dell Technologies prezintă Open Telecom Ecosystem Lab destinat să creeze un loc în care să poată lucra cu partenerii și clienții săi pentru a explora și colabora în privința viitoarele tehnologii și aplicații de telecomunicații. Găzduit la sediul central din Round Rock, Texas, acest laborator oferă furnizorilor de comunicații posibilitatea de a testa soluții și servicii reale. Noile soluții pot fi incubate în laborator, apoi introduse rapid pe piață, permițând furnizorilor de comunicații să creeze noi servicii și aplicații de ultimă generație. Programul Dell de colaborare cu parteneri tehnologici oferă resurse de inginerie și asistență în gestionarea proiectelor pentru a proiecta, construi, comercializa și vinde soluții și servicii de rețea.

729
Share Button

Leave a Reply