Soluțiile Dell Technologies în domeniul telecom accelerează implementarea 5G și deschid calea inovațiilor Open RAN

Posted by
Share Button

Dell anunță noi soluții software și servicii telecom destinate furnizorilor de servicii de comunicații (CSP), pentru a-i ajuta să accelereze dezvoltarea rețelelor deschise, cloud-native și să creeze noi oportunități de venituri pe baza Edge.

Pentru a sprijini creșterea masivă a volumului de date provenite de la viitoarele aplicații și servicii 5G, CSP mută infrastructura de calcul în Edge și caută să integreze un ecosistem larg de furnizori de software pentru a crea noi oportunități de venituri. Noile tehnologii precum Open RAN (ORAN) oferă CSP-urilor un set mai larg de opțiuni pentru implementarea infrastructurii de rețea, cu scopul creșterilor viitoare. Cu toate acestea, această tendință conduce la o implementare de calcul deschisă, distribuită geografic, care poate fi dificil de implementat și de gestionat.

„Pe măsură ce tehnologia serverelor proliferează prin rețele de telecomunicații din ce în ce mai deschise, industria sesizează o nevoie imediată și din ce în ce mai mare de management al ciclului de viață la distanță al unei țesături de calcul foarte distribuite”, a declarat Dennis Hoffman, senior vice president and general manager, Dell Technologies Telecom Systems Business. „Bare Metal Orchestrator oferă furnizorilor de servicii de comunicații o modalitate mai ușoară de a implementa și gestiona infrastructura de rețea deschisă, economisind în același timp costuri și timp, permițându-le să se concentreze pe furnizarea de servicii noi și diferențiate clienților lor.”

Noul software Dell Technologies modernizează implementarea și gestionarea rețelei

Software-ul telecom Dell Technologies Bare Metal Orchestrator are capacitatea de a automatiza implementarea și gestionarea a sute de mii de servere răspândite în locații geografice pentru a sprijini implementările ORAN și 5G. Primul software al companiei provenit din Project Metalweaver initiative, Bare Metal Orchestrator oferă CSP-urilor instrumentele pentru a descoperi și inventaria serverele, pentru a le aduce online și a implementa software, indiferent de locul în care acestea se află în rețea. Bare Metal Orchestrator „spune” serverului vizat ce trebuie să facă, astfel încât sarcinile și fluxurile de lucru să poată fi finalizate rapid și eficient fără intervenția umană. Software-ul combină standarde deschise cu proprietatea intelectuală Dell Technologies.

Cu Bare Metal Orchestrator, CSP-urile pot elimina zile sau săptămâni de configurare pentru a aduce hardware-ul de rețea într-o stare pregătită pentru lucru. Astfel, se reduce timpul necesar pentru ca o rețea deschisă să furnizeze servicii diferentiate, profitabile și scalabile. În timp, acest software poate reduce costurile operaționale prin controlul gestionării ciclului de viață al serverului, minimizarea erorilor și reducerea dependenței de expertiza IT. ACG Research estimează o reducere de până la 57% a OpEx pentru CSP-urile care implementează Bare Metal Orchestrator în rețelele lor1.

„Pe măsură ce ne pregătim pentru viitorul mobilității 5G și Edge, la T-Mobile am colaborat îndeaproape cu Dell Technologies pentru a dezvolta produse care să permită inginerilor să reducă drastic timpul petrecut administrând mii de servere aflate în sute de locuri”, a declarat Quaid Campbell, director, network engineering cloud services, T-Mobile. „Soluții precum Bare Metal Orchestrator ne permit să ne concentrăm pe construirea de noi servicii strategice, pe automatizarea gestionării sistemelor.”

„Industria face progrese în direcția rețelelor Open RAN, dar operatorii de rețea au provocări cu privire la modul de rezolvare a sarcinilor de rețea virtuală, de zi cu zi, la scară mare”, a spus Caroline Chappell, Research Director, Analysys Mason. „Pentru a ține pasul cu inovația, operatorii de comunicații au nevoie de modalități mai agile de implementare și gestionare a infrastructurii de rețea. Experiența Dell Technologies în integrarea sistemelor, combinată cu capacitățile software-ului său Bare Metal Orchestrator, oferă furnizorilor de servicii de comunicații flexibilitatea și viteza de care au nevoie pentru a accelera implementările de rețea deschise, cloud- native."

Noile soluții telecom simplifică implementarea rețelei și oferă experiențe mai bune

Dell Technologies continuă să-și extindă ecosistemul deschis de parteneri prin lansarea de noi soluții telecom, arhitecturi de referință și servicii pentru a accelera implementările ORAN și Edge, oferind în același timp CSP-urilor mai mult suport pentru rețea:

  • Dell Technologies Validated Solution for Mavenir Open vRAN și VMware Telco Cloud Platform reunește mai mulți parteneri RAN lideri din industrie într-o soluție validată de hardware și software, ajutând CSP-urile să-și accelereze trecerea către tehnologii ORAN cu soluții pre-testate multi-vendor.
  • Dell Technologies Reference Architecture for Wind River Studio poate simplifica și reduce costurile de implementare a unei rețele Edge, cloud-native, îmbunătățind în același timp performanța rețelei.
  • Serviciile Dell Technologies Respond and Restore for Telecom oferă clienților posibilitatea unor înțelegeri pentru servicii de asistență, pentru a-i ajuta la maximizarea timpului de funcționare a rețelei, la limitarea întreruperilor și la menținerea continuității activității. Organizațiile au acces nonstop la experți Dell Technologies pentru sprijin complet în administrarea rețelei, împreună cu un set complet de capabilități proactive, predictive și reactive.
538
Share Button

Leave a Reply