Samsung unifică diviziile de telefoane mobile şi electronicele de consum

Posted by
Share Button

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat marţi înlocuirea directorilor responsabili de cele trei divizii principale ale grupului, precum şi combinarea diviziilor de telefoane mobile şi electronice de larg consum într-o singură entitate, ceea ce reprezintă cea mai mare reorganizare de după 2017, în ideea simplificării structurii şi concentrării pe operaţiunile din domeniul semiconductorilor, transmite Reuters.

Actualul director al diviziei de display-uri, Han Jong-hee, a fost promovat în postul de vicepreşedinte şi director general şi va conduce noua divizie combinată SET, care va regrupa operaţiunile Samsung din domeniul telefoanelor mobile şi electronicelor de larg consum. Separat, actualul director general al diviziei Electro-Mechanics, Kyung Kye-hyun, a fost numit director general adjunct la Samsung Electronics şi va conduce divizia de cipuri şi componente.

Această restructurare de amploare aduce laolaltă operaţiuni cu o mărime diferită. În trimestrul iulie-septembrie, divizia de comunicaţii mobile a raportat un profit operaţional de 3.360 miliarde woni (2,53 miliarde dolari), în timp ce divizia de electronice de consum a raportat un profit operaţional de 760 miliarde woni.

Însă, Lee Jae-yun, analist la Yuanta Securities Korea, subliniază că această restructurare ar putea ajuta Samsung să răspundă la provocările cu care se confruntă operaţiunile sale de comunicaţii mobile şi electronice de larg consum, inclusiv printr-o mai bună conectare a dispozitivelor mobile şi electrocasnicelor pe o platformă care atrage şi păstrează clienţii. Însă, cele mai urgente probleme sunt legate de criza de cipuri, creşterea preţurilor la materiile prime, dificultăţile logistice şi concurenţa venită din partea Apple şi a rivalilor chinezi.

Alte avansări anunţate marţi includ numirea vicepreşedintelui Chung Hyun-ho în funcţia de director al unei echipe de reacţie care, potrivit analiştilor, este principala entitate de coordonare în procesul de luare a deciziilor la Samsung Electronics şi companiile afialiate.

"Se vor urgenta procedurile de adoptare a deciziilor şi alocare a fondurilor", subliniază Kim Sun-woo, analist la Meritz Securities.

Ultima dată când Samsung Electronics a schimbat directorii de divizii a fost la finele lui 2017.

Gigantul sud-coreean Samsung Group vrea să se concentreze pe domenii, precum semiconductori, inteligenţa artificială, robotica şi biofarmaceutică, şi intenţionează să investească 240.000 de miliarde de woni în aceste domenii în următorii trei ani. Principala divizie a grupului, Samsung Electronics, are drept obiectiv devansarea grupului taiwanez TSMC pentru a deveni cel mai mare producător mondial de cipuri în 2030 şi în acest sens va investi 150 de miliarde de dolari în noi facilităţi de producţie.

Luna trecută, Samsung a anunţat că a ales statul american Texas drept locaţie pentru o uzină de cipuri în care va investi 17 miliarde de dolari. 

501
Share Button

Leave a Reply