DKV Mobility intră în parteneriat cu Imagine Foundation e.V. pentru a ajuta specialiștii în IT

Posted by
Share Button

Parteneriatul sprijină specialiștii în IT și User Experience/Customer Experience din întreaga lume pentru a profita de oportunitățile de angajare din Germania / Se pune accent acum pe plasarea lucrătorilor calificați din Ucraina

Furnizorul european de servicii de mobilitate DKV Mobility cooperează acum cu Imagine Foundation e.V. (Imagine) – o asociație cu sediul în Berlin care sprijină specialiștii internaționali în IT și User Experience/Customer Experience pentru a intra pe piața muncii din Germania. Asociația Imagine Foundation e.V. își are originile în proiecte din Orientul Mijlociu, dar și-a extins rapid activitatea în Europa de Est. Având în vedere situația actuală, acest parteneriat se va concentra pe oferirea de locuri de muncă pentru profesioniștii IT din Europa de Est, în special din Ucraina, o măsură de integrare a acestora în forța de muncă germană.

Lipsa de muncitori calificați – în special în IT și User Experience/Customer Experience – rămâne o provocare pentru multe companii germane, iar acest lucru poate limita, din neatenție, potențialul de dezvoltare al acestor companii în viitor. Pe de o parte, cererea locală este mult mai mare decât numărul de candidați disponibili în Germania, iar pe de altă parte, lucrătorii calificați din afara Europei se confruntă cu situația rețelei de drumuri și cu bariere mari de acces pe piața muncii.

378
Share Button

Leave a Reply