DISH Wireless selectează Samsung Electronics pentru implementarea rețelei 5G Open RAN

Posted by
Share Button

Samsung Electronics Co., Ltd. și DISH Network Corporation au anunțat că Samsung Electronics a fost selectată pentru implementarea soluțiilor 5G tip Open Radio Access Network în rețeaua SMART 5G™ a DISH Wireless. Conform acordului multianual, companiile vor colabora pentru a implementa soluțiile RAN virtualizate (vRAN) și unitățile radio compatibile cu 5G O-RAN de la Samsung pe piețele din SUA, susținând serviciile comerciale 5G ale DISH.

„Soluțiile 5G de la Samsung vor juca un rol esențial în extinderea rețelei noastre, oferindu-ne flexibilitatea de a implementa rețeaua noastră cloud-native cu soluții bazate pe software care sprijină serviciile avansate și scalabilitatea operațională. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Samsung, a cărui conducere în industria de inovare a vRAN și O-RAN va ajuta la sprijinirea viziunii noastre de a le oferi consumatorilor și întreprinderilor din SUA servicii 5G deschise, interoperabile, bazate pe cloud”, a declarat John Swieringa, președinte și director de operare, DISH Wireless.

„Samsung se alătură bucuros acestei călătorii 5G cu DISH, un pionier în aducerea de noi experiențe gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga țară, valorificând deschiderea și virtualizarea care stau în centrul evoluției de rețea. Soluțiile noastre avansate 5G vRAN și radio îmbină calitatea înaltă din telecomunicații și agilitatea cloud-based, bazându-se pe aceste beneficii pentru a le permite cât mai multor clienți să experimenteze întreaga valoare a 5G Open RAN comercial”, a declarat Mark Louison, vicepreședinte executiv și șeful departamentului de Business Networks, Samsung Electronics America.

Samsung Networks Business va furniza către DISH Wireless propriile sale soluții 5G și RAN, software-ul vRAN și o varietate de unități radio compatibile cu O-RAN, inclusiv radiouri Massive MIMO. Samsung vRAN poate funcționa pe orice server comercial disponibil (COTS), oferind în același timp performanțe la același nivel cu echipamentele tradiționale bazate pe hardware dedicat. Cu arhitectura sa nativă în cloud, implementarea DISH Wireless’ Open RAN se bazează pe interfețe deschise, permițând interoperabilitatea cu mai mulți furnizori și diverse scenarii de implementare. Radiourile Samsung vor suporta, de asemenea, toate benzile de spectru Frequency Division Duplex (FDD) și Time Division Duplex (TDD) ale DISH (inclusiv n71, n29, n66, n70, n48 și n77).

[Colaborare Samsung și DISH pe rețea 5G]

Telefoane și dispozitive

Colaborarea dintre DISH și Samsung se va extinde și la clienții de tehnologie wireless din retail, oferindu-le dispozitive 5G de vârf, conectând clienții la rețeaua SMART 5G™ a DISH Wireless.

„Parteneriatul noastru cu DISH Wireless aduce multe dintre produsele și serviciile mobile inovatoare Samsung în posesia și mai multor clienți din rețeaua DISH. Astfel, suntem încântați să continuăm să lucrăm împreună pentru a facilita accesul a cât mai mulți clienți spre produsele și serviciile mobile puternice ale Samsung, care sunt compatibile cu rețeaua DISH”, a declarat Jude Buckley, vicepreședinte executiv al Mobile Business, Samsung Electronics America.

„Împreună, vom crea soluții pentru a aduce rețeaua inteligentă DISH Wireless la viață pentru clienții din retail și companii, sporindu-le productivitatea, îmbogățindu-le conexiunea cu oamenii și tehnologia inteligentă, îmbunătățindu-le operațiunile de afaceri și oferindu-le clienților noștri control absolut asupra serviciilor lor 5G”, a declarat Stephen Bye, vicepreședinte executiv și director comercial, DISH Wireless.

DISH își testează în prezent rețeaua 5G folosind Samsung Galaxy S22 și intenționează să continue să folosească telefoanele Samsung drept platformă de referință pe tot parcursul procesului de implementare al rețelei.


385
Share Button

Leave a Reply