Apple a prezentat miercuri o gamă de noi modele iPhone 14 – Apple 14 Pro și 14 Pro Max

Posted by
Share Button

Apple a prezentat miercuri o gamă de noi modele iPhone 14, capabile să trimită un apel de ajutor prin satelit în timpul unei situaţii de urgenţă şi capacitatea de detectare a accidentelor. De această dată este vorba de 4 telefoane, împărțite în două din punct de vedere al designului și al numărului de camere.

Noua serie de smartphone-uri a companiei americane este compusă din patru modele - iPhone 14 și iPhone 14 Pro cu ecrane de 6,1 inch, iPhone 14 Plus și iPhone 14 Pro Max cu ecrane de 6,7 inch.

De cele mai multe noutăți beneficiază modele Pro. Acestea au un breton mai mic cu un nou design, menit mai degrabă să ajute compania să facă diferențierea în scopuri de marketing, decât să aducă beneficii practice. O altă diferențiere se va face prin modul always-on al modelelor Pro. Acesta va permite afișarea în permanență a anumitor informații pe ecran, însă, într-un mod care să nu aibă implicații negative majore asupra autonomiei.

Versiunile Pro vor avea și o cameră cu un senzor mai mare, de 48MP (f/1.78, 24mm ), care promite o creștere a calității fotografiilor. Filmarea va fi posibilă în format 4K. Alături de camera principală există una ultrawide de 12MP,  f/2.2 și 13mn lungime focală. Tot modelele Pro sunt cele care primesc un nou chipset, mai performant. A16. Construit pe un proces de 4nm, acesta folosește aproape 16 miliarde de tranzistori. Noul cip include un procesor neuronal cu 16 nuclee și este capabil de 17 trilioane de operații pe secundă. Aceste este cu 20% mai eficient decât modelul anterior.

iPhone 14 Pro va costa de la 999 dolari și va fi disponibil din 16 septembrie. Prețurile pentru iPhone 14 Pro Max, care va intra pe piață în 13 septembrie, vor începe de la 1099 dolari.

338
Share Button

Leave a Reply