Apple a prezentat miercuri o gamă de noi modele iPhone 14 – Apple 14 și 14 Plus

Posted by
Share Button

Apple a prezentat miercuri o gamă de noi modele iPhone 14, capabile să trimită un apel de ajutor prin satelit în timpul unei situaţii de urgenţă şi capacitatea de detectare a accidentelor. De această dată este vorba de 4 telefoane, împărțite în două din punct de vedere al designului și al numărului de camere.

Modelele iPhone 14 vor testa capacitatea Apple de a câştiga bani din baza de clienţi relativ bogată, care a continuat să cheltuie în pofida inflaţiei în creştere, dar nu este imună la o economie în slăbire.

Modelul iPhone 14 Plus va avea un ecran mai mare ca modelele iPhone Pro ale Apple, dar acelaşi procesor A15 ca iPhone 13.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus au la bază chipset-ul A15 Bionic, cu șase nuclee, și trec la o nouă cameră de 12MP cu F/1.5 și stabilizare optică (disponibilă și pe camera frontală). iPhone 14 are conexiune la satelit. Aceasta va putea fi folosită în zonele izolate, acolo unde nu există semnal terestru, însă, doar pentru mesaje de urgență. Apple spune că modelul Plus are cea mai mare autonomie din istoria iPhone. Modelele din noua serie vândute în SUA nu mai au suport pentru cartele fizice, ci doar pentru eSIM.

iPhone 14 va fi disponibil din 16 septembrie și va costa de la 799 de dolari. Versiunea Plus va costa de 899 de dolari și va intra pe piață pe 7 octombrie.

265
Share Button

Leave a Reply