Meta renunţă la dezvoltarea mai multor produse hardware

Posted by
Share Button

Pentru a reduce cheltuielile, Meta nu va mai produce dispozitivele Portal şi opreşte dezvoltarea unor smartwatch-uri.

Meta continuă măsurile de reducere a cheltuielilor, după ce, recent, a eliminat nu mai puţin de 11.000 de locuri de muncă. Acum, compania a trecut la stoparea unora dintre proiectele hardware.

În primul rând, este vorba despre dispozitivele Portal - display-urile inteligente menite a fi postate în diverse camere ale caselor şi prin care compania oferea funcţii de comunicare şi acces la diverse alte aplicaţii.

În iunie, Meta anunţa că nu le va mai vinde utilizatorilor casnici şi că în schimb, acestea vor fi dezvoltate pentru zona de business. În cele din urmă, Portal-urile nu vor mai fi produse deloc.

În al doilea rând, sunt oprite din dezvoltare două smartwatch-uri pe care compania urma să le lanseze în anii următori. Asta după ce, tot în iunie, s-a renunţat la dezvoltarea unui alt smartwatch, aflat într-un stadiu mai avansat de dezvoltare, ce urma a fi lansat în 2023.

Pretenţiile companiei americane în ceea ce priveşte hardware-ul se rezumă acum, în principiu, la căştile de VR şi AR. Recent, Meta a anunţat casca Quest Pro, dedicată companiilor.

Renunţarea la cele două proiecte hardware vine la puţin timp după ce Meta a făcut primele disponibilizări din istoria companiei, forţată de contextul economic actual.

156
Share Button

Leave a Reply