Subcontractorul taiwanez al Apple, Foxconn, intenţionează să majoreze de 4 ori numărul de angajaţi de la fabrica din India

Posted by
Share Button

Subcontractorul taiwanez al Apple, Foxconn, intenţionează în următorii doi ani să majoreze de patru ori numărul de angajaţi de la fabrica sa de iPhone din India, au declarat pentru Reuters două surse guvernamentale, în condiţiile în care gigantul tehnologic american caută alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing, şi al restricţiilor din statul asiatic, care au afectat producţia, transmite Reuters.

La 1 noiembrie, Foxconn a promis că va majora de patru ori bonusurile acordate angajaţilor care acceptă să rămână la uzina de la Zhengzhou, China, în pofida restricţiilor dure introduse la aceasta, din cauza cazurilor de Covid. Unitatea din centrul Chinei, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, este cea mai mare uzină din lume unde sunt produse telefoane iPhone.

În total, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze. Foxconn produce telefoane iPhone şi în India, dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producţiei globale.

Problemele de producţie au determinat săptămâna aceasta Apple să înrăutăţească estimările privind livrările celui mai recent model iPhone 14, o veste proastă în perspectiva majorării vânzărilor în sezonul sărbătorilor.

Foxconn intenţionează acum să majoreze numărul de angajaţi de la fabrica din sudul Indiei la 70.000, angajând încă 53.000 persoane în următorii doi ani, susţin sursele.

Foxconn a inaugurat uzina din India în 2019 şi a majorat producţia, anul acesta începând fabricarea modelului iPhone 14.

Reprezentanţii Foxconn şi Apple nu au dorit să comenteze informaţia.

Principalii subcontractorii taiwanezi ai Apple - Foxconn, Wistron şi Pegatron - produc în prezent telefoane iPhone la fabricile lor din sudul Indiei. Toţi cei trei producători au primit stimulente financiare în cadrul planului Guvernului indian.

În septembrie, analiştii JP Morgan estimau că Apple ar putea produce unul din patru iPhone-uri în India până în 2025 şi 25% din toate produsele Apple, inclusiv Mac, iPad, Apple Watch şi AirPods, ar urma să fie fabricate în afara Chinei până în 2025, de la 5% în prezent.

Apple a cochetat mai mulţi ani cu ideea de produce telefoane iPhone în India înainte ca premierul Narendra Modi să lanseze în 2020 un plan de stimulente financiare în valoare de şase miliarde de dolari, care a determinat gigantul american să îşi încurajeze furnizorii să îşi extindă producţia în India.

Deocamdată, India este cu mult în urma Chinei. Aproximativ trei milioane de telefoane iPhone au fost produse în India anul trecut, comparativ cu 230 de milioane de unităţi produse în China.

India, a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări ca Mexic şi Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care încearcă să-şi diversifice producţia şi să-şi reducă dependenţa de China.

266
Share Button

Leave a Reply