Profitul trimestrial al Samsung Electronics a scăzut cu două treimi, la cel mai redus nivel din ultimii opt ani, din cauza cererii mai mici de cipuri şi dispozitive electronice

Posted by
Share Button

Profitul trimestrial al Samsung Electronics a scăzut cu două treimi, la cel mai redus nivel din ultimii opt ani, din cauza slăbiciunii economiei globale, care a redus cererea de cipuri şi dispozitive electronice, transmite Reuters.

Estimarea privind scăderea profitului făcută Samsung, cel mai mare producător de cipuri, smartphine-uri şi televizoare din lume, care este un reper privind cererea de consum la nivel mondial, dă un ton slab privind rezultatele trimestriale alte altor companii de tehnologie.

Profiturile Samsung ar urma să scadă în continuare în trimestrul actuale, potrivit analiştilor, după ce compania sud-coreeană a anunţat că profitul operaţional aferent perioadei octombrie-decembrie a scăzut cu 69%, la 4.300 miliarde de woni (3,37 miliarde de dolari), de la 13.870 de miliarde de woni cu un an în urmă.

Acesta este cel mai mic profit trimestrial raportat de Samsung după cel dn trimestrul trei al anului 2014 şi este sub aşteptările analiştilor, de 5.900 de miliarde de woni anticipat de analiştii firmei Refinitiv.

”Toate afacerile Samsung au avut dificultăţi, dar cele mai afectate au fost cipurile şi dispozitivele mobile”, a spus Lee Min-hee, analist la BNK Investment & Securities.

Veniturile trimestriale au scăzut probabil cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 70.000 de miliarde de woni, a spus Samsung într-o declaraţie scurtă. Datele complete vor fi publicate pe 31 ianuarie.

195
Share Button

Leave a Reply