Veniturile Foxconn au urcat în ianuarie cu 48,2%, la nivelul record de 22 de miliarde de dolari

Posted by
Share Button

Veniturile Foxconn, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume şi principala firmă de asamblare a iPhone-urilor pentru Apple, a declarat duminică că veniturile sale au crescut în ianuarie cu 48,2% faţă de anul precedent, la nivelul record de la 660,4 miliarde de dolari taiwanezi (22 de miliarde de dolari) , deoarece a scăpat de perturbările legate de Covid în China, transmite Reuters.

Operaţiunile companiei au revenit la normal, iar livrările au crescut în campusul său Zhengzhou din China, un centru pentru producţia de iPhone, a spus Foxconn într-un comunicat.

Comparativ cu luna precedentă, veniturile au crescut cu 4,93%, iar produsele electronice inteligente de larg consum, care includ smartphone-uri şi produsele de calcul, au înregistrat o creştere puternică, de două cifre.

Producţia de iPhone-uri s-a confruntat cu o întrerupere înaintea sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou Lunar din ianuarie, după ce restricţiile pentru controlul Covid-19 au determinat mii de muncitori să părăsească liniile fabricii Foxconn din Zhengzhou.

Analiştii spun că Foxconn asamblează aproximativ 70% dintre iPhone-uri, iar fabrica din Zhengzhou produce majoritatea modelelor premium, inclusiv iPhone 14 Pro.

238
Share Button

Leave a Reply