Comisarul Breton: TikTok mai are multe de făcut pentru a respecta reglementările de complianţă ale UE

Posted by
Share Button

Comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, a declarat vineri că a vorbit recent cu directorul general al TikTok, Shou Zi Chew, şi i-a spus că mai sunt multe de făcut pentru ca reţeaua de socializare deţinută de China să respecte reglementările Uniunii Europene, transmite Reuters.

”I-am spus că, deocamdată, mai este mult loc de îmbunătăţire, în ceea ce priveşte o moderare mai mare a conţinutului, evitarea exceselor, garantarea unei utilizări sigure a datelor, în special a datelor copiilor noştri”, a spus Breton la televiziunea France 2.

Diverse ţări occidentale, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite şi mai multe state membre ale Uniunii Europene, au restricţionat deja utilizarea TikTok din motive de securitate.

Luna trecută, UE a evidenţiat 19 mari platforme online, inclusiv TikTok, care vor face obiectul Digital Services Act (DSA), un set de reguli noi privind conţinutul online, din august.

Regulile impun companiilor să facă managementul riscurilor, să efectueze audit extern şi independent, să partajeze date cu autorităţile şi cercetătorii şi să adopte un cod de conduită.

În urmă cu câteva luni, Breton îndemnase deja pe TikTok să-şi alinieze afacerea cu Legea privind serviciile digitale (DSA) a UE.

237
Share Button

Leave a Reply