Marea Britanie a anunţat o strategie în domeniul semiconductorilor

Posted by
Share Button

Guvernul britanic a anunţat vineri o strategie în domeniul semiconductorilor ce prevede investiţii în valoare de un miliard de lire sterline în următorii zece ani, transmite AFP.

Strategia are obiectivele declarate de a stimula creşterea acestui sector în Regatul Unit, de a reduce riscurile de întrerupere a aprovizionării şi de a proteja securitatea naţională.

O investiţie de până la 200 de milioane de lire sterline este planificată pentru perioada 2023-2025 pentru a stimula cercetarea şi dezvoltarea şi pentru a facilita cooperarea internaţională.

Subliniind omniprezenţa semiconductorilor în lumea modernă, prim-ministrul Rishi Sunak a subliniat că această strategie concentrează eforturile britanice pe "punctele sale forte în domenii precum cercetarea şi designul, astfel încât să ne putem consolida avantajul competitiv pe scena mondială".

Această strategie va permite dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă şi ar urma să permită Regatului Unit să rămână "în avangarda noilor progrese tehnologice", a adăugat Sunak.

Comunicatul executivului britanic evidenţiază angajamentul luat în marja summitului G7 din Japonia de a stabili un parteneriat ambiţios cu Tokio în domeniul semiconductorilor, în special printr-o investiţie comună de două milioane de lire sterline anul viitor.

Semiconductorii sunt esenţiali în domeniul industrial, în special în cazul tehnologiilor verzi (baterii, turbine eoliene, solare) şi digitale, a smartphone-urile, automobilelor conectate sau consolelor de jocuri, dar şi a echipamentelor militare.

Tensiunile internaţionale au crescut în ultimii ani în jurul acestui sector strategic, China şi Statele Unite, în special, ducând o luptă aprigă în acest domeniu.

Uniunea Europeană a ajuns luna trecută la un acord cu privire la un plan de dezvoltare a acestei industrii pe teritoriul său pentru a-şi reduce dependenţa de Asia. 

265
Share Button

Leave a Reply