Foxconn este supusă unor controale fiscale în China, la unele dintre subsidiarele sale cheie

Posted by
Share Button

Compania Foxconn din Taiwan, care este cel mai mare furnizor de iPhone-uri Apple, face obiectul unor controale fiscale în China, la unele dintre subsidiarele sale cheie, suspectate de încălcarea legilor şi reglementărilor, a relatat duminică presa de stat chineză, citată de Reuters.

Departamentul pentru resurse naturale al Chinei a efectuat, de asemenea, investigaţii la faţa locului cu privire la utilizarea terenurilor întreprinderilor Foxconn din provinciile Henan şi Hubei şi în alte părţi, a scris tabloidul naţionalist Global Times.

Publicaţia nu a detaliat investigaţiile sau calendarul acestora.

”Conformitatea legală oriunde operam în întreaga lume este un principiu fundamental al Hon Hai Technology Group (Foxconn). Vom coopera în mod activ cu unităţile relevante pentru lucrările şi operaţiunile aferente”, a spus compania într-un comunicat, fără a se referi la acuzaţii.

Zhang Wensheng, decan adjunct al Institutului de Cercetare din Taiwan al Universităţii Xiamen, a declarat pentru Global Times că auditul şi investigaţiile privind utilizarea terenurilor sunt o procedură normală, care s-ar aplica oricărei întreprinderi suspectate de încălcarea legilor şi reglementărilor.

”Sucursalele Foxconn sunt obligate să coopereze activ cu audituri şi investigaţii, iar dacă există într-adevăr încălcări ale legilor şi reglementărilor, ar trebui să admită greşelile şi să accepte sancţiuni şi să accelereze rectificarea”, a spus Zhang.

147
Share Button

Leave a Reply