Acer lansează Aspire Vero 16, laptop neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon

Posted by
Share Button

Acer a anunțat noi completări la linia de laptopuri Aspire, prezentând la CES 2024 o gamă extinsă de opțiuni de performanță și design pentru a susține nevoile de calcul de zi cu zi. Printre acestea un laptop cu emisii de carbon zero.

Aspire Vero 16 este cel mai recent model din linia de produse Vero, echipat cu noile procesoare Intel Core Ultra cu Intel AI Boost și compatibilitate Wi-Fi 7. Acer s-a angajat să asigure neutralitatea emisiilor de carbon pentru Aspire Vero 16, urmând standardele internaționale] pentru calcularea amprentei de carbon și a neutralității emisiilor de carbon. În fiecare etapă a ciclului de viață a dispozitivului se iau măsuri pentru a minimiza amprenta de carbon, iar apoi, se vor aplica credite de carbon de înaltă calitate pentru a atinge neutralitatea în materie. Laptopul Intel Evo Edition a crescut utilizarea materialelor reciclate post-consum (PCR) pe șasiu, dublând-o pe cea a modelului din 2021, pentru a combina ecoinovarea și experiențele PC premium.

Noile laptopuri Acer Aspire Go 15 și Aspire Go 14 au scopul de a sprijini utilizarea zilnică, modelele Aspire Go dispunând de procesoare Intel Core i3 N-Series, capacitate de memorie sporită, periferice cu funcții complete și tehnologia Acer PurifiedVoice, în timp ce Aspire Go 14 include, de asemenea, o opțiune de procesor AMD Ryzen seria 7000. Pentru un plus de flexibilitate, noile dispozitive Aspire vin cu cea mai recentă tehnologie bazată pe inteligență artificială; un companion inteligent AI cu Copilot în Windows și acces rapid prin intermediul unei taste Copilot dedicate, împreună cu Acer PurifiedVoice pentru videoconferințe clare.

Aspire Vero 16: PC AI neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, cu performanțe fenomenale

Combinând un design nou și cele mai recente caracteristici de colaborare, Acer Aspire Vero 16 (AV16-51P) este creat pentru cei care caută o alegere eco-conștientă, fără a sacrifica performanța. Proiectat pentru a face mai mult, laptopul Intel Evo Edition este echipat cu procesoare Intel Core Ultra 7 cu Intel AI Boost pentru a oferi experiențe PC premium, productivitate și autonomie de lungă durată de până la 10,5 ore cu o singură încărcare. Livrat cu Copilot în Windows, acesta utilizează inteligența artificială generativă centralizată a aplicației pentru a asista în mod inteligent utilizatorii în navigarea cu ușurință între dispozitivele lor, ajutând la economisirea timpului și a efortului atunci când lucrează, creează sau se joacă. Imaginile video și audio clare sunt furnizate de camera web QHD 1440p a PC-ului AI, cu Acer PurifiedVoice asistat de AI pentru a rămâne departe de zgomotul nedorit în timpul conferințelor. Laptopul cu Windows 11 este echipat, de asemenea, cu 16 GB de memorie LPDDR5 care suportă până la 2 TB de stocare upgradabilă dual PCIe Gen 4 pe SSD.

Utilizatorii vor aprecia simplitatea noului design eco-chic al modelului Aspire Vero 16, cu suprafața sa netedă, finisată cu culoarea iconică Cobblestone Gray. Textura tactilă a șasiului nu conține compuși organici volatili, vopsea sau aditivi și este realizată cu 60% material PCR, ceea ce duce la mai puține emisii de CO2 în timpul producției. Caracteristicile ecologice ale modelului Aspire Vero 16 sunt completate de un touchpad OceanGlass realizat din plastic provenit din oceane, este livrat în ambalaje 100% reciclate și este prevăzut cu înregistrare EPEAT Gold, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru utilizatorii care doresc să își aducă contribuția la protecția mediului.

Aspire Vero 16 este prevăzut cu o gamă de caracteristici care asigură că experiența de utilizare nu este compromisă, pentru a îmbunătăți colaborarea și a susține stiluri de viață variate. Ecranul WQXGA (2560 x 1600) de 16 inci al dispozitivului, cu un raport de aspect 16:10 și margini subțiri, este ideal pentru muncă sau divertisment deoarece acoperă 100% din spațiul de culoare sRGB și este disponibil cu o opțiune de ecran tactil WUXGA. Utilizatorii pot face streaming, pot lucra și se pot conecta fără efort în orice locație cu ajutorul compatibilității Wi-Fi 7 și a unei selecții de caracteristici de conectivitate vitale, cum ar fi Bluetooth LE Audio, două porturi USB Type-C (Thunderbolt 4 și USB 4) și un port HDMI 2.1. De asemenea, Aspire Vero 16 este dotat cu o serie de aplicații inteligente, inclusiv aplicația AcerSense  pentru a gestiona consumul de baterie, economisirea energiei și modurile de performanță ale laptopului, în timp ce Intel Unison 2.0 integrează diferite dispozitive și sisteme de operare într-un singur ecran pentru o productivitate fără întreruperi.

128
Share Button

Leave a Reply