Profitul Samsung crește cu peste 900%

Posted by
Share Button

Samsung Electronics se așteaptă ca profiturile sale pentru primele trei luni ale anului 2024 să crească cu peste 900% față de anul precedent, transmite BBC.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care prețurile cipurilor și-au revenit după o cădere post-pandemică, iar cererea de produse legate de inteligența artificială (AI) este în plină expansiune.

Samsung, cu sediul în Coreea de Sud, este cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, smartphone-uri și televizoare.

Compania urmează să publice un raport financiar detaliat pe 30 aprilie.

Gigantul tehnologic a estimat că profitul său operațional a crescut la 6.600 de miliarde de woni (4,9 miliarde de dolari) în trimestrul ianuarie-martie, cu 931% mai mult decât în aceeași perioadă din 2023. Acest lucru a depășit așteptările analiștilor, care estimau un profit de aproximativ 5.700 de miliarde de woni.

Se estimează că prețurile globale ale cipurilor de memorie au crescut cu aproximativ o cincime în ultimul an.

Divizia de semiconductori a Samsung este, de obicei, cea mai mare sursă de venituri a firmei.

Cererea de semiconductori ar trebui să rămână puternică și în acest an, ajutată de boom-ul tehnologiilor de inteligență artificială.

Cutremurul care a lovit Taiwanul pe 3 aprilie ar putea, de asemenea, să restrângă oferta globală de cipuri, ceea ce ar putea permite Samsung să crească și mai mult prețurile.

În Taiwan se află mai mulți producători importanți de cipuri, inclusiv TSMC – care este furnizor pentru Apple și Nvidia.

În timp ce TSMC a declarat că seismul nu a avut un impact major asupra producției sale, unele dintre operațiunile sale au fost perturbate.

De asemenea, se așteaptă ca Samsung să primească un impuls de la vânzările noilor sale smartphone-uri Galaxy S24, care au fost lansate în ianuarie.

152
Share Button

Leave a Reply