SUA acordă Samsung granturi de până la 6,4 miliarde de dolari pentru extinderea producţiei de cipuri în Texas

Posted by
Share Button

Administraţia Biden va acorda granturi de până la 6,4 miliarde de dolari companiei sud-coreene Samsung pentru a-şi extinde producţia de cipuri în centrul Texasului, ca parte a unui efort mai amplu de a stimula producţia de semiconductori din SUA, a anunţat luni Departamentul pentru Comerţ, transmite Reuters.

Finanţarea prin intermediul Legii pentru Cipuri şi Ştiinţă din 2022 va sprijini două unităţi de producţie de cipuri, un centru de cercetare şi o unitate de ambalare, în Taylor, Texas, a spus agenţia, după cum a relatat anterior de Reuters.

De asemenea, finanţarea va permite Samsung să-şi extindă fabrica producătoare de semiconductori din Austin, Texas, a adăugat secretarul Departamentului pentru Comerţ, Gina Raimondo, sporind în acelaşi timp producţia de cipuri pentru industria aerospaţială, de apărare şi auto şi consolidând securitatea naţională, au declarat oficiali ai administraţiei reporterilor.

”(Aceste investiţii) vor permite SUA să conducă din nou în lume, nu doar în proiectarea semiconductorilor, care este locul în care conducem acum, ci şi în producţie, ambalare avansată şi cercetare şi dezvoltare”, a spus Raimondo.

Anunţul, care a făcut din Samsung al treilea cel mai mare câştigător de fonduri prin intermediul legii dedicate, după cum a relatat Reuters, este cea mai recentă mişcare a administraţiei Biden de a dezvolta industria de fabricare a cipurilor din Statele Unite.

Scopul este de a reduce dependenţa de China şi Taiwan, deoarece ponderea SUA în capacitatea globală de producţie a semiconductorilor a scăzut de la 37% în 1990 la 12% în 2020, potrivit Asociaţiei Industriei Semiconductorilor (SIA).

Parlamentarii au avertizat că dependenţa SUA de cipurile fabricate în Taiwan, de cel mai mare producător de cipuri din lume, TSMC, este riscantă, deoarece China revendică insula autoguvernată drept teritoriul său şi şi-a rezervat dreptul de a folosi forţa pentru a o redobândi.

Samsung ar urma să investească aproximativ 45 de miliarde de dolari în construirea şi extinderea facilităţilor sale din Texas până la sfârşitul deceniului, au declarat oficiali înalţi ai administraţiei.

118
Share Button

Leave a Reply