Grevă pe termen nelimitat la gigantul tehnologic Samsung

Posted by
Share Button

Un sindicat care reprezintă lucrătorii gigantului tehnologic sud-coreean Samsung Electronics a făcut apel la cei aproximativ 30.000 de membri ai săi să intre în grevă pe termen nelimitat, ca parte a campaniei sale pentru salarii şi beneficii mai bune, transmite BBC.

Anunţul a fost făcut în ultima zi a unei greve generale de trei zile organizată de National Samsung Electronics Union (NSEU).

Sindicatul a declarat că a luat această decizie după ce conducerea nu a arătat nicio intenţie de a purta discuţii cu privire la cererile sale.

Samsung nu a răspuns imediat la solicitarea BBC de comentarii.

"Compania nu are nicio intenţie de a se angaja într-un dialog, chiar şi după prima grevă generală, prin urmare declarăm o a doua grevă generală începând cu 10 iulie, cu o durată nedeterminată", se arată într-o declaraţie de pe site-ul sindicatului.

NSEU, care reprezintă aproape un sfert din lucrătorii Samsung Electronics din Coreea de Sud, a declarat că acţiunile sale au perturbat producţia. Cu toate acestea, Samsung a contestat această afirmaţie.

"În opinia noastră, nu va exista nicio întrerupere a producţiei", a declarat pentru BBC News Jung In Yun, de la Fibonacci Asset Management Global.

Luna trecută, sindicatul a organizat prima grevă la companie de la înfiinţarea acesteia în urmă cu cinci decenii şi jumătate.

Samsung Electronics este cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, smartphone-uri şi televizoare. Este unitatea emblematică a conglomeratului sud-coreean Samsung Group.

Samsung Group era cunoscut pentru faptul că nu permitea sindicatelor să îşi reprezinte lucrătorii până în 2020, când compania a fost supusă unui control public intens după ce preşedintele său a fost urmărit penal pentru manipularea pieţei şi luare de mită.

După anunţul NSEU, acţiunile companiei au fost tranzacţionate în mod stabil sau puţin mai jos la Bursa din Coreea.

194
Share Button

Leave a Reply