Etapa a doua a ediţiei de iarnă a programului ”Rabla pentru electrocasnice” a fost, în fapt, o loterie

Posted by
Share Button

Programul Rabla pentru Electrocasnice a avut azi a doua etapă. Bugetul s-a epuizat în 8 minute. Au fost generate 33.877 de vouchere. Mai mulţi utilizatori reclamă că aplicaţia s-a blocat. Chiar redacția noastră a încercat să acceseze siteul, acesta fiind blocat pe tot parcursul perioadei în care AFM pretinde că s-au generat voucherele.

Potrivit Ministerului Mediului, în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice au fost generate 33.877 de vouchere: 19.183 pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Astfel, ultimul voucher a fost generat la ora 10.08.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au arătat că unii utilizatori au întâmpinat probleme din cauza "traficului uriaş".

"Aşteptăm de la STS explicaţiile tehnice. Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut", au afirmat aceştia, menţionând că în etapa de săptămâna trecută nu au fost probleme. 

Mai mulţi utilizatori au reclamat însă că sistemul s-a blocat şi nu au putut genera voucherele înainte de epuizarea bugetului.

Ediţia de iarnă a programului "Rabla pentru Electrocasnice" va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 decembrie, ora 10:00 - 16 decembrie, ora 23:59, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat pentru ediţia de sărbători a programului este de 34 de milioane de lei.

631
Share Button

Leave a Reply