Studiu: Activitatea utilizatorilor de iPhone este urmărită chiar și atunci când aceștia optează să nu fie urmăriți

Posted by
Share Button

Un studiu recent a ajuns la concluzia că Apple își urmărește utilizatorii chiar și atunci când este activată opțiunea care ar trebui să dezactiveze urmărirea activităților pe iPhone.

Mai mulți cercetători și experți în securitate cibernetică independenți au realizat un studiu privind funcțiile de urmărire de pe iPhone și modul în care acestea operează. Aceștia au descoperit că urmărirea utilizatorilor continuă și după ce este dezactivată funcția iPhone Analytics. Apple spune că aceasta oprește complet orice operațiune de urmărire a activității utilizatorului.

14 În schimb, mai multe aplicații Apple, printre care App Store, Apple Music, Apple TV, Books și Stocks, continuă să urmărească ce face utilizatorul și după ce opțiunea iPhone Analytics este dezactivată. Volumul datelor colectate rămâne același, indiferent dacă iPhone Analytics este activată sau nu. App Store, de exemplu, urmărește fiecare mișcare, de la butoanele apăsate, la cât timp este ținută deschisă pagina unei aplicații. Experții spun că „nivelu detaliilor colectate este șocant pentru Apple”. Asta pentru că Apple pozează într-un apărător al intimității online, diferențiindu-se astfel de Google, Facebook și alții, în timp vinde reclame, pentru a căror targetare are nevoie de cât mai multe informații despre utilizatori. Apple încă nu a venit cu răspuns legat de acest studiu.

238
Share Button

Leave a Reply